İşkence mağduru dernek başkanından müze kararına destek

İşkence mağduru dernek başkanından müze kararına destek
Diyarbakır 5 No’lu Askeri Cezaevi mağdurlarından SOHRAM DER Genel Başkanı Mim Yavuz Binbay, “Kararı önemli buluyor ve selamlıyorum” dedi.

AMİDA HABER- SOHRAM DER Genel Başkanı Mim Yavuz Binbay, Diyarbakır 5 No’lu Askeri Cezaevi’nin müze ve hafıza merkezine dönüştürülmesi kararı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Binbay, “Bu karar önemlidir çünkü Toplumsal hafızamızda işlenen bu tür insanlık suçlarının gelecek kuşakların toplumsal hafızasında canlı tutacak ve bir daha yaşanmaması konusunda önemli bir rol oynayacaktır” dedi.

‘Ziyaret edin’

Diyarbakır 5. Nolu Askeri cezaevi toplumsal hafıza müzesini mağdurlara saygı ve iadeyi itibar olarak değerlendiren Binbay, şunları ifade etti: “Bu müze bir devletin bazı vesayet çevrelerinin çıkarları doğrultusunda vatandaşlarına karşı cürüm işlememesi gerektiğinin sembolü olması anlamında önemli bir adımdır. Diyarbakır 5. Nolu Askeri cezaevi ‘Dünyanın en kötü şöhretli 10 cezaevi’ arasında yer alıyor. Bu cürümleri kimlerin ve hangi zihniyetin işlediğini hafızamızda canlı tutabilmek ve bir daha islenmesine izin vermemek için;Özellikle tüm gençleri, Diyarbakırlıları ve Diyarbakır’ı ziyaret edecek herkesi Diyarbakır 5. Nolu Cezaevi insanlık müzesini, o dönemde tertemiz idealleri uğruna yaşamlarını, gençliklerini geleceklerini feda eden gençlerimizin anısına ziyaret etmeye davet ediyorum.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.