İsrail uçağı acil iniş yapmıştı: Açıklama geldi, nedeni belli oldu!

İsrail uçağı acil iniş yapmıştı: Açıklama geldi, nedeni belli oldu!
Antalya'ya acil iniş yapan İsrail'in El Al Havayolu şirketine ait yolcu uçağının nedenine ilişkin açıklama yapıldı.

AMİDA HABER - Antalya Havalimanı Hudut Mülki İdare Amiri Suat Seyitoğlu, Antalya'ya acil iniş yapan İsrail'in El Al Havayolu şirketine ait yolcu uçağının İsrail medyasın çıkan iddiaların aksine, hastalanan yolcuyu bıraktıktan sonra kentten ayrıldığını söyledi.

Seyitoğlu, İsrail medyasındaki bazı haberlerde, "hava yolu şirketinin İsrail merkezli olması nedeniyle uçağa yakıt sağlanmasının Antalya Havalimanı görevlileri tarafından reddedildiği" iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

‘Uçak acil hastadan dolayı iniş yaptı’

Uçağın Avrupa'dan havalandığını belirten Seyitoğlu, "İsrail uçağı, içerisindeki acil hastadan dolayı Antalya Havalimanı'na iniş yapıyor. Sonra da yolcusunu bırakıyor ve kendi planlamasına devam ediyor. Yakıt gibi meseleler, ticari meseleler. Bizim işimiz değil. Kimse uçağa el koyamaz. Bir bilgi yanlışlığı var. Uçak acil hasta olması sebebiyle iniş yaptı. Sonra kendi rotasına devam etti. En yakın havalimanı Rodos'a gitti." bilgisini verdi.

israil-ucagi-2.jpg

‘Yakıt meselesi ticari bir iş’

Seyitoğlu, İsrail Büyükelçiliğinin olaya müdahale ettiği ve yolcuların uçaktan indirilmediği iddialarının da doğru olmadığını ifade ederek şunları aktardı:

"Büyükelçilerle ilgili bir durum yok. Kimin nereden yakıt alacağı, nerede nasıl davranacağı, anlaşmalar belli. Binlerce uçak geliyor, bazıları Rusya'dan geliyor. Uçağa buradan yakıt almıyor kendi şirketinden yakıt verdirtiyor. Ticari bir iş. Bizimle ilgili değil. Ama öyle bir şey yok. Acil iniş sebebi yakıt değil. Hastayı indirmek için iniş yapıyor. Uçak hastayı bıraktıktan sonra kalktı. Hastaya acil müdahale yapılmak üzere gerekli sağlık ekipleri devreye girdi, tedavisi yapılıyor."

‘Kaptan kendi rızasıyla ayrılmaya karar verdi’

Diplomatik kaynaklara göre Antalya'ya iniş yapan El Al Havayolu uçağı, "Hastalanan yolcu nedeniyle uçağın acil inişine izin verildi. İnsani mülahazalarla uçağa yakıt sağlanacaktı ancak ilgili prosedür tamamlanmak üzereyken kaptan kendi rızasıyla ayrılmaya karar verdi".

ucakisrail.jpg

Ne olmuştu?

Akşam saatlerinde Polonya'nın Varşova kentinden havalanan İsrail'in El Al Havayollarına ait uçak, Sharon Nevo isimli yolcunun rahatsızlanması dolayısıyla Antalya Havalimanı'na iniş yaptı. Solunum yolundan rahatsızlanan yolcu Sharon Nevo'nun sağlık ekipleri tarafından indirilmesinin ardından uçak, seferini sürdürdü. İsrail'e ait uçak yakıt ikmali için Rodos'a; oradan da Tel Aviv'e uçacağı öğrenildi. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.