Kapıcılıktan istifa etti, Yeşil Sol Parti’ye başvurdu

Kapıcılıktan istifa etti, Yeşil Sol Parti’ye başvurdu

Diyarbakır’da bir sitede görevli (kapıcı) olarak çalışan 43 yaşındaki Abdulrezak Memiş, Yeşil Sol Parti’den aday adayı olabilmek için başvurdu.

AMİDA HABER- 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı seçiminin yanı sıra, yapılacak milletvekili seçimleri de siyaset arenasını hareketlendirdi. Siyasi hesaplar nedeniyle parti değiştirmelerin yanı sıra, aday adaylıkları başvuruları da başladı. Diyarbakır’da bu yıl, AK Parti’ye başvurular yarı yarıya düştü, CHP’ye başvurular arttı. Geçen yıl 12 vekilden 9’unu alan Diyarbakır’da HDP’ye aday adaylığı başvurusu ise adeta patladı.

‘Yıllardır eziliyorum’

Yeşil Sol Parti’ye başvuranlardan biri de Diyarbakır Diclekent Mahallesi’nde bir apartmanda kapıcılık (apartman görevlisi) olarak çalışan Abdulrezak Memiş. 3 çocuk babası Memiş, siyasete soyunmasını, “Halkımın sorunlarını Meclis’te dile getirip çözümüne katkı sunmak için başvurdum” diyerek açıkladı. Memiş’in yüzde 56 engelli raporu da var. Hem “emekçi” hem de “engelli” kontenjanından aday olmayı bekleyen Memiş, “Halkın içinden geliyorum. Bu kentin sorunlarını biliyorum, ne yazık ki birçok kişi siyasete menfaat için giriyor. Ben yılladır eziliyorum. Halkımın sorunlarını Meclis’te dile getirip çözümüne katkı sunmak için başvurdum” diyor.

HDP, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararın ardından seçimlere Yeşil Sol Parti ile gireceğini açıklamıştı.

Haber: İlyas Akengin

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum