Kasaplar krizde: Elektrik faturası kirayı 3’e katladı

Kasaplar krizde: Elektrik faturası kirayı 3’e katladı
Diyarbakır’da 300’ü odaya bağlı, 600’e yakın kasap, kiranın 3 katı elektrik faturası ödüyor. Kasaplar Odası Başkanı Hacı Atlı, SGK ve elektrik desteği istedi.

AMİDA HABER- Diyarbakır’da 300’ü Kasaplar Odası’na kayıtlı, yaklaşık 300’e de kayıt dışı olmak üzere 600’e yakın kasap iş yapıyor. 2022 yılında 600 kasaptan 70’i artan maliyetlerle baş edemediği için kepenk kapattı.

haci-atli.jpg

Kiranın üç katı fatura

Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Kasaplar Odası Başkanı Hacı Atlı, ‘Devletin acilen tedbir alması lazım. Özellikle elektrik ve SGK desteği verilmesini istiyoruz. Şuan kasaplar için en büyük gider elektrik fiyatlarıdır. Kirası 10 bin olan bir iş yerine en az 25-30 bin arası elektrik parası geliyor. Esnafı en çok etkileyen elektrik fiyatlarıdır” dedi.

Et fiyatları yükseldi

Et fiyatlarının 10 gün içinde yükseldiğini belirten Atlı, şunları söyledi: “Çünkü maliyetler artıyor. Yem fiyatları almış başını gidiyor. Kimse besicilik yapmak istemiyor. Kemikli kuzu etin fiyatı 120’den 150-160’a kadar çıktı. Dana kuşbaşı 180’e dayandı. Bazı kalemler yüzde yüz zamlandı. Acilen önlem alınmalı, esnaf desteklenmeli.”

Atlı, gebe hayvanların kesimi ile ilgili Tarım İl Müdürlüğü’ne gereken bilgileri verdiklerini belirterek, tedbir alınmasını, denetimlerin sıklaştırılmasını istedi. (Amida Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.