Kayapınar kayyumu taziye evinde ısrarcı: Kepçeler yine yeşil alana girdi

Kayapınar kayyumu taziye evinde ısrarcı: Kepçeler yine yeşil alana girdi
Diyarbakır’da site sakinlerinin karşı çıkması üzerine park alanındaki taziye evi inşaatını durduran Kayapınar Belediyesi, bu kez aynı bölgeye 500 metre uzaklıktaki başka yeşil alana taziye evi izni verdi.

AMİDA HABER- Kayyumla yönetilen Kayapınar Belediyesi, geçtiğimiz Cumartesi günü, Diclekent Mahallesi’nin imar planında yeşil alanı olan bölgeye taziye evi ve otopark yapmak için iş makineleri ile girmişti. Site sakinlerinin karşı çıkması üzerine, taziye evi için açılan temel kapatıldı, iş makineleri bölgeden çıktı.

Bu kez başka bir alana girdi

Kayapınar Belediyesi bu kez aynı bölgeye yakın 30 dönümlük alana taziye evi yapmak için çalışmalara başladı. İnşaat çalışmasının başlatıldığı bölgenin de, imar planında yeşil alan olarak gözüktüğü öğrenildi. Bölgedeki sitelerde oturan sakinler de, yeşil alanlarının gasp edilip yerine taziye evi yapılmasına karşı çıktı.

‘İmza toplayacağız’

Taziye evinin yapılacağı alanın yanındaki Paladyum Prestij Konutları’nın yöneticisi Serdar Korkmaz, konu ile ilgili Amida Haber’e konuştu. Korkmaz, “Birkaç gün önce biraz ötemizdeki yeşil alanda çalışma başlattılar. Oradaki site sakinleri karşı çıkınca, bu sefer burada başlattılar. Burası imar planında yeşil alan gözüküyor. Taziye evi yapmak istiyorlar” dedi. Korkmaz, taziye evi inşaatının iptali için site sakinlerinden imza toplayacaklarını belirterek, “Bu bölgenin aslına uygun şekilde yeşil alan olarak değerlendirilmesini istiyoruz” dedi. (Gönül Morkoç-özel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.