Kayseri’de Suriyeli mültecilere saldırı: 285’i sabıkalı!

Kayseri’de Suriyeli mültecilere saldırı: 285’i sabıkalı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri’de Suriyeli mültecilere yönelik saldırı ile ilgili 474 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

AMİDA HABER - Kayseri’de dün çocuk istismarı iddialarının ardından, Suriyeli mültecilerin araç ve işyerleri ateşe verilmiş, evlerine saldırı düzenlenmişti. Olayların ardından emniyet güçlerinin başlattığı soruşturma devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şu ana kadar 474 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Açıklamasında yaşananları “provokatif eylem” olarak değerlendiren Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı: “Yasa dışı yollara başvurularak gerçekleştirilen provokatif eylemler sonrası 474 şahıs gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahısların 285’inin çeşitli suçlardan (Göçmen kaçakçılığı, yaralama, uyuşturucu, yağma, hırsızlık, mala zarar verme, cinsel taciz, dolandırıcılık, parada sahtecilik, tehdit, hakaret, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma v.b.) adli kaydı olduğu tespit edilmiştir.

2024/07/01/kayseriiaea.jpg

İtidal çağrısı

Kıymetli Vatandaşlarım; provokasyonlara gelmeyelim. İtidalli davranalım. Hukuk dışı yollarla, insanlara, çevreye ve mallara zarar vererek suç işlemeyelim. Devletimiz güçlüdür. Devletimize ve milletimize karşı bu komploları kuranlar hak ettikleri karşılığı göreceklerdir.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.