‘Kayyum’ kitabını yazan Yıldız Belediye başkan adayı oldu

‘Kayyum’ kitabını yazan Yıldız Belediye başkan adayı oldu
‘Yasalardan arındırılmış kayyum belediyeleri’ kitabının yazarı Mustafa Yıldız Diyarbakır merkez Yenişehir Belediye başkan adayı olmak için başvuru yaptı.

AMİDA HABER- Yerel seçim tarihinin yaklaşması ile birlikte siyasi partilere aday adaylığı başvuruları sürüyor. HEDEP Diyarbakır’dan merkez Yenişehir ilçesi için Mustafa Yıldız başvurusunu gerçekleştirdi. Yıldız, daha önce Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediyelerinde Teftiş Kurulu Başkanlığı yapmıştı. Kayyımların belediyelere ataması ve icraatları üzerine ‘Yasalardan arındırılmış kayyum belediyeleri’ adında kitap yazan Yıldız, belediye başkanı olmak için kolları sıvadı.

‘Yasalardan arındırılmış kayyum belediyeleri’

Neden HEDEP’e başvurduğunu açıklayan Yıldız, “Öncelikle şunu söylemek isterim ki lise yıllarından beri Kürt siyasetinin ilkelerine inanan biriyim. HEP'den bu güne siyasal partilerimizin fikriyatı benim için oldukça önemli olmuştur. Bu güne kadar yerel yönetimlerde yapmış olduğum tüm çalışmalar bu düşüncenin başarılı olması için olmuştur." Kamuda 14 yıl müfettişlik yaptıktan sonra, 2007 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne geçiş yapan, daha sonra 2014 yılına kadar Teftiş Kurulu başkanlığı ve genel sekreter yardımcılığı görevlerinde bulunan Yıldız, 2015-2019 yılları arasında Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde Teftiş Kurulu Başkanlığı ve Genel Sekreterlik görevlerinde bulundu. Kayyum yönetimlerinin yoksuzlukları ile ilgili Mardin örneğini anlatan ‘Yasalardan arındırılmış kayyum belediyeleri' kitabını yazan Yıldız, aday adaylığı başvurusu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Kayyumlardan dolayı belediyeden ayrıldıktan sonra, HDP'de Parti Meclisi Uzlaşma Kurulu'nda ve yerel yönetimler alanında görevler yaptım. Kayyumların enkaz haline getirdiği yerel yönetimlerimizi tekrar halka hizmet verecek hale getirmek için ve ilkelerine inandığım partimizin demokratik yerel yönetimler anlayışını yaşama geçirmek için aday adayı oldum. Yapılacak olan ön seçimde halkımız bu görevi bize layık görürse Yenişehir'de toplumsal belediyeciliği yaşama geçireceğiz. Halkımız bizi tercih etmezse bir nefer olarak, tercih edilen başkanlarla birlikte aynı amaç uğruna çalışmaya devam edeceğim." Yıldız, yerel yönetimler ile ilgili 20 yıllık deneyime sahip olduğunu belirterek, tecrübesini belediyede paylaşmak istediğini söyledi.

Projeleri neler?

Seçilmesi durumunda projelerini açıklayan Yıldız, “Yenişehir İlçesine Aday olarak tercih edildiğimde; Öncelikle belediyeyi Mahalle Meclisleri, Gençlik Meclisleri,Kadın meclisleri ve kent konseyi ile birlikte yöneteceğiz. Yenişehir de acil ihtiyaç olmadığı sürece yol kaldırım vb çalışmalar yapılmayacak. Yenişehir Belediyesinin Bütçesi halkımızın ihtiyaçlarına uygun bir şekilde harcanacak. Belediye de kuracağımız Eğitim Şube müdürlüğü aracılığıyla ilçedeki halkımızın çocuklarına Liselere ve üniversiteye hazırlık kursları, özel sektördeki dershanelerin kalitesinde verilecek. Yine bu birim aracılığı ile Avrupa Kanada ve ABD de üniversiteler tarafından verilen burs olanakları araştırılıp, yüksek öğretim öğrencilerimiz bu üniversitelerde yüksek lisans yapmaları sağlanacak.

Üretim Kooperatifleri konusunda en üst düzeyde çalışmalar yapılıp istihdam sağlanacak. Kooperatiflerdeki üretim bölgenin tümünde görünür hale getirilecek

Yenişehir bölgesinde mümkün oldukça yerinde dönüşüm çalışmaları için, iş insanları ve o bölgedeki yapı sahiplerine teknik destek verilecek. Yeni imar alanlarının açılmasında ilgili STK'ların olumlu görüşleri olmadıkça bu konuda çalışma yapılmayacak.

Yenişehir ilçemizin kırsal ve merkez mahallelerinde yaşam merkezleri oluşturulacak. Bu yaşam merkezlerinde kütüphane, spor salonları, kapalı yüzme havuzları Anadilimiz olan kurmanci, zazaca ve yabancı dil kurs merkezleri, meslek edindirme kursları olacak.

Kırsal mahallelerde küçük ölçekli tarım yapan arkadaşlarımıza, her bölgede oluşturulacak birimlerde mibzer traktör gibi tarım araçları parkı ile ilgili bölgedeki muhtarlık bünyesinde oluşturulacak kurullar aracılığı ile bu çiftçilerimizin tarım çalışmalarına oluşturulan makine parkı ile destek verilecek. Gübre ve ilaçlama desteği verilecek” ifadelerini kullandı.

Belediye hizmetleri nasıl?

Diyarbakır’daki belediye hizmetleriyle ilgili de görüşlerini aktaran Yıldız, “2016 yılından beri kayyumlar tarafından yerel yönetimlerimiz bir yerel yönetimden çok merkezi idarenin bir il müdürlüğü haline getirilmiş durumdadır. Yerel yönetimlerimizin dişi ile tırnağı ile yapmış olduğu tesisleri merkezi idarenin diğer kurumlarına tahsis edilmiş durumdadır.

Kentlere vermiş olduğu hizmetler konusunda kayyum aklına ne geliyorsa onu yapıyor. Belli bir program yok. Artı belediye bütçesini önce kendileri hazırlıyorlar, kendileri onaylıyorlar kendileri harcıyorlar kendileri denetliyorlar. Bu durum yasa dışıdır. Belediye hesaplarını denetlemekle yükümlü kurum olan Sayıştay denetim yaparken zülfüyare dokunmuyor.

Sonuç olarak kayyum Diyarbakır da belediyecilik yapmıyor belediye kaynaklarını fütursuzca yok ediyorlar. Makyaj konusunda uzmanca davranıyorlar.

Fiskaya, Benusen Şehitlik Huzurevleri vb bölgelerde hizmet diye bir çalışma yoktur. Ben aday adayı olan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. Kayyumlarla olan mücadelemiz kesintisiz devam edecektir” dedi.

Mustafa Yıldız kimdir?

Yıldız, 1964 yılında Diyarbakır’ da doğdu. İlk ve Orta öğretimimi Diyarbakır’ da tamamlayan Yıldız daha sonra Siirt Eğitim Yüksek Okulu, Gazi Üniversitesi Teftiş Planlama ve Ekonomi Bölümünü, Anadolu Üniversitesi Adalet Yüksekokulunu bitirdi. Milli Eğitim Bakanlığında 8 yıl. Öğretmen olarak çalışın Yıldız, yine MEB’de 13 yıl Müfettiş olarak çalıştı.

Mustafa Yıldız, 2007-2014 yıllarında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Teftiş Kurulu Başkanlığı ve Genel Sekreter Yardımcılığı 2015-2019 yıllarında Mardin Büyükşehir Belediyesinde Teftiş Kurulu Başkanlığı ve Genel Sekreterlik görevlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.