Kayyumu iptal etme programı açıklandı: Peki nasıl işleyecek?

Kayyumu iptal etme programı açıklandı: Peki nasıl işleyecek?
Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Siddik Akış’ın devam eden bir dava nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınıp yerine Hakkari Valisi’nin kayyum olarak atanmasına karşı DEM Parti tarafından sürekli eylem programı açıklandı.

AMİDA HABER - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına karşı bütün kentlerde kayyım uygulamasından vazgeçilene kadar kesintisiz bir eylem süreci başlatacağı açıklandı.

DEM Parti'nin örgütlü olduğu kentlerde, kayyım kararı iptal edilene kadar eylemlerin süreceği belirtilirken, eylemlerin demokratik kitle örgütleri, emek ve demokrasi güçleri ile sol ve sosyalist çevrelerin ortaklığıyla yürütüleceği açıklandı..

Etkinlik programı belirlendi

DEM Parti’li milletvekili ve belediye eş başkanlarının gece sabaha kadar nöbet tuttuğu Hakkari’de bugün saat 13.00’te Hakkari’de kitlesel bir yürüyüş düzenlenecek.

2024/06/03/hakkari4.jpg

Çevre il ve ilçelerden sivil toplum örgütleri ve demokratik kitle örgütleri de kentteki yürüyüşe katılacak. Yürüyüş sonrası belediye önünde açıklama yapılarak, halk buluşmaları ve nöbet eylemi başlatılacak.

Diğer şehirlerde de DEM Parti ve diğer bileşenlerin ortaklaşacağı eylem ve etkinlik planlaması çıkarılacak. Kayyım kararı iptal edilene kadar yürüyüş, açıklama ve halk buluşmaları organize edilecek.

2024/06/03/hakkari.jpg

Türkiye’nin diğer şehirlerende de geniş katılımlı benzer bir planlama çıkarılarak eylemlilik süreci devam edilecek. Daha sonra Hukukçular, sendikalar, sivil toplum örgütleri, yazarlar, sanatçılar ve aktivistlerin de bu sürece dahil edileceği belirtildi. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.