Kemal Kılıçdaroğlu altılı masadan tam yetki aldı!

Kemal Kılıçdaroğlu altılı masadan tam yetki aldı!
Son dakika: Şubat ayında depremle sarsılan Türkiye seçim kararına kilitlendi. Altılı masanın toplantısı sona erdi. Toplantıda Kılıçdaroğlu tam yetki aldığı belirtildi. Aday Pazartesi belli olacak.

AMİDA HABER- Saadet Partisi ev sahipliğinde altılı masa liderleri bir araya geldi. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Partinin oluşturduğu ve Millet İttifakı’na dönüşen altılı masa, bugün 12. toplantısında Cumhurbaşkanı adayının belirlemesi gündemiyle toplandı.

Aday açıklanmadı

Toplantıda aday açıklanmadı. Toplantı sonrası 6 lider yazılı açıklama yaptı. Yazılı açıklamada, “Ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaştık. Pazartesi günü tekrar bir araya geleceğiz” ifadelerine yer verildi.

Yazılı açıklama şöyle, “Millet İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz” denildi.

İYİ Parti Genel Başkanı partinin üst organını topladı

Toplantının ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener, partinin kurmaylarını toplantıya çağırdı.

Peki altılı masa adayı kim olacak?

Siyaset kulislerinde en çok konuşulan başlıklardan biri altılı masanın adayının kim olacağı. Altılı masanın perşembe günkü toplantısı öncesi Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, genel başkanlardan birinin aday olmasının mutabakatı güçlendireceğini ifade etti.

SP lideri Kılıçdaroğlu’nu önerdi

Edinilen bilgilere göre altılı masa toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu ismi konuşuldu. Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu’nun toplantı sırasında Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin CHP liderini önerdiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.