Kılıçdaroğlu’ndan HÜDA-PAR açıklaması

Kılıçdaroğlu’ndan HÜDA-PAR açıklaması

Kaynak:tv100

CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir programda gündeme dair soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, HÜDA PAR'ın 4. madde çıkışıyla ilgili talebinin daha önce AK Parti'den geldiğini söyledi.

AMİDA HABER - CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tv100'ün Taksim Meydanı Özel programına katıldı. Programda gündeme dair soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, HÜDA-PAR lideri Zekeriya Yapıcoğlu’nun anayasanın ilk 4 maddesiyle ilişkin yaptığı açıklamalara değindi.

‘HÜDA Par Meclis'te olmadan önce de tartışılıyordu’

“Geçtiğimiz hafta tv100'de HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu 'Anayasa'nın 4. maddesi demokrasi açısından sakıncalıdır, tartışılabilmeli' şeklinde konuşma yaptı. Siz bu ifadelerle ilgili ne diyorsunuz?” sorusuna Kılıçdaroğlu şu cevabı verdi:

“Zekeriya Bey'in şöyle bir ifadesi var: 'Ahmaklara anlatır gibi anlatıyorum.' diyor. İlk 4 madde tartışmaları yeni değil. HÜDA Par Meclis'te olmadan önce de tartışılıyordu. Benim TOBB Genel Kurulu'nda yaptığım bir konuşma var.

Bu talep daha önce AK Parti cenahından gelmişti. Kime söylüyor 'Ahmaklara anlatır gibi.' diye? İttifakın diğer aktörlerine söylüyor. Onlar da 'Nasıl dersin?' diyemiyorlar.

Ben TOBB'da konuşma yaparken Erdoğan neredeydi? Bahçeli niye konuşmuyor bu konuda? Aynı ittifakın içinde olup da nasıl oluyor da beraber el kaldırıyorlar. Aynı hedefe yürüyor bunlar. Toplumdan gelen tepki üzerine geri adım atmış gibi görünüyorlar.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.