Kobani davası duruşmasında Ayhan Bilgen gelişmesi

Kobani davası duruşmasında Ayhan Bilgen gelişmesi

18’i tutuklu, 108 kişinin yargılandığı Kobani davasının 82’inci celsesi Sincan Cezaevi’nde başladı. Mahkeme başkanı önce tutuklanan ve serbest bırakılan eski HDP milletvekili Ayhan Bilgen için bir talepte bulundu.

AMİDA HABER- Sincan Kapalı Cezaevi Kampüsü’nde Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Kobani Davası duruşmasını Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile CHP’den bir heyet Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi ve Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da takip ediyor.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Sebahat Tuncel ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ile HDP Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu 18’i tutuklu, 108 kişinin yargılandığı Kobani davasının 82’inci celsesi Sincan Cezaevi’nde devam ediyor.

Mahkeme başkanı Ayhan Bilgen için talepte bulundu

Dosyaya eklenen evrakların okunmasıyla başlayan duruşmada mahkeme başkanı, sanık Ayhan Bilgen’in, hakkındaki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına dönük talepte bulunduğunu bildirdi.

Hüküm duruşmasının ertelenmesi kararı

Mahkeme başkanı ayrıca, hükmün henüz açıklanmamasına ilişkin de, “Ancak SEGBİS çözüm tutanaklarının yetişmesi ve dosyanın kapsamı, savunmaların boyutu değerlendirildiğinde bu sürenin yeterli olmayacağı değerlendirilerek, hüküm duruşmasının başka bir tarihe ertelenmesine karar vereceğiz. Bu kapsamda bugün tutuklu sanıkların tutukluluk durumunu gözden geçireceğiz ve hüküm için başka bir tarih vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Duruşmada iddia makamı, tüm tutuklu siyasetçilerin cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.