Kobani davası: Karar açıklanmayacak

Kobani davası: Karar açıklanmayacak

18 siyasetçinin tutuklu toplam 108 kişinin yargılandığı Kobani davasının yarınki karar duruşmasında karar çıkmayacağı açıklandı.

AMİDA HABER- DEM Parti Hukuk Komisyonu Eş Sözcüsü Öztürk Türkdoğan, yarın görülecek Kobani Davası duruşmasında, tutukluluk incelemesi yapılacağını kararın açıklanmayacağını söyledi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hukuk Komisyonu Eş Sözcüleri Sevda Çelik Özbingöl ve Öztürk Türkdoğan ile avukatlar, yarın Sincan Kampüsü’ndeki mahkeme salonunda görülecek Kobani Davası’na ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Mahkeme kalemi haber gönderdi

Öztürk Türkdoğan, mahkeme kaleminin kendilerine haber göndererek karar için zamana ihtiyaçları olduğunu ve yarınki duruşmada kararın çıkmayacağını ilettiğini aktardı.

Türkdoğan: “Dolayısıyla yarın ki duruşmada tutuk incelemesi gerçekleştirilecek. Kanunen zorunlu bir inceleme. Biz bütün hazırlıklarımızı yapmıştık yarın karar çıkacakmış gibi orada olmaya devam edeceğiz. Kamuoyuna yaptığımız çağrı halen geçerlidir. Yarın saat 10.00’da Sincan Kampus Duruşma Salonunun önünde partimiz dost kurumlar ve bileşenlerimizle demokratik kamuoyu ile oradaki açıklamamızı gerçekleştireceğiz.” dedi.

7 yıldan fazla tutuklu yargılanamayacağına dair hükmü ihlal edilen arkadaşlarımızdır diyen Öztürk Türkdoğan, "Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel kanuna aykırı olarak tam bir siyasi rehine olarak tutulmaktadırlar.” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.