Küçük Elif ailesinden 18 kişiyi kaybetti: Destek çağrısı!

Küçük Elif ailesinden 18 kişiyi kaybetti: Destek çağrısı!

Diyarbakır’da ailesinden 18 kişiyi kaybeden 14 yaşındaki kız çocuğu hayatta kalan dedesi ile yaşama tutundu. Küçük çocuk için, destek çağrısı yapıldı.

AMİDA HABER- Diyarbakır’ı vuran Maraş depreminde 7 bina çöktü, 409 kişi hayatını kaybetti. 14 yaşındaki Elif de annesi, babası ve kardeşleri olmak üzere ailesinden 18 kişiyi kaybetti. Hayatta kalan dedesinin yanına köye yerleşen Elif için Diyarbakır’dan destek çağrısı geldi.

‘Ev için destek istiyorlar’

duygu-berekatoglu.jpg

Elif’i ziyaret eden Diyarbakırlı Klinik Psikolog Duygu Berekatoğlu, sosyal medya hesabından Elif’e destek çağrısı yaptı. Berekatoğlu, “Yaşadıkları travmadan kaynaklı merkezde kalmak istemiyorlar. Terkan bölgesinde olan köylerinde küçük bir arazileri varmış. Orada güvenli bir ev yapıp dede-torun orada yaşamak istiyor. Maddi güçleri olmadığı için şimdilik bir akrabalarının yanına sığınmışlar. Herhangi bir devlet desteği almadıkları için, ev yapacak malzeme alacak güçleri yok. Bu kadar acının içinde bu insanların maddi kaygılardan, barınma sorunlarından arındırılmış olması gerekiyor. Onlara ev yapacak bir iş insanı, bir devlet kurumu, tuğla, hazır beton, çimento, demir, çelik malzeme sunabilecek birileri varsa aile ile iletişime geçirebiliriz. Bir an önce bu insanların yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerekiyor.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.