Kürt alimden alkol çıkışı: Oruç kabul olur!

Kürt alimden alkol çıkışı: Oruç kabul olur!

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Karadaği, “Alkol kullanan birinin orucu ve namazı kabul edilmez” görüşünün gerçeği yansıtmadığını söyledi.

AMİDA HABER - Ramazan ayı vesilesiyle Rûdaw’a konuşan Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Karadaği, alkol kullanımı ile ilgili bilgi verdi. Karadaği şunları söyledi: “Peygamberimiz ‘kim içki içerse Allah onun 40 gün ibadetini kabul etmeyeceği’ni buyurmuştur deniliyor. Bu hadis sahih hadis değildir, yani doğrulanmamıştır. Alimler bu konuda farklı görüşlere sahipler, bazı alimler bunun sahih olduğunu, bazılarının sahih olmadığını, bazılarının da zayıf veya en azından sahih olmadığını söylüyorlar. Bu nedenle diyoruz ki, içki içip namaz kılan ve tövbe etmeyen kimsenin namazı sahihtir fakat hayrı tam değildir. Bu âlimlerin çoğunluğunun görüşüdür, tövbe etmese bile o kimsenin duası kabul olunur.”

Ali Karadaği kimdir?

Irak Federal Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentinde 1949 yılında dünyaya gelen Karadaği, ilk eğitimini Karadağ'da tamamladı. Kur'ân-ı Kerîm'i ezberledi. Alimlerden istifade etmek için Süleymaniye'ye giderek, burada önde gelen alimlerden dersler aldı. Daha sonra Bağdat'ta önde gelen alimlerden icazetler aldı. Ortadoğu’da tanınan Karadaği, Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin Genel Sekreteri.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.