Kurtulmuş tepkilere İsviçre’den cevap verdi: Söz konusu değil

Kurtulmuş tepkilere İsviçre’den cevap verdi: Söz konusu değil

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Kendisine yönelik tepkilere bulunduğu İsviçre’den yanıt veren TBMM Başkanı Kurtulmuş: “İlk 4 maddeyle ilgili bir tartışma söz konusu değildir” dedi.

AMİDA HABER - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, İsviçre’de gazetecilere yaptığı açıklamada yeni anayasa çalışmasında ilk 4 maddeyle ilgili bir tartışmanın söz konusu olmadığını belirterek, “3. maddeyle ilgili bir tartışma varmış gibi göstermek en hafif tabiriyle haksızlıktır, yanlışlıktır ve bir algı operasyonudur” şeklinde cevap verdi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, milletvekilleriyle birlikte Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 149. Genel Kurulu’na katılmak üzere Cenevre’de bulunduklarını belirterek, yarın ve sonraki günlerde Genel Kurul çalışmalarının olacağını ifade etti.

2024/06/12/tbmm-meclis.jpg

‘İlk dört maddeyle ilgili tartışma söz konusu değil’

TBMM Başkanı olarak bugüne kadar önümüzdeki anayasa süreçlerine ilişkin konuşmaktan bilerek hep kaçındığını kaydeden Kurtulmuş, anayasanın ilk dört maddesine yönelik tartışma yaratan sözlerine ilişkin şöyle konuştu:

“Meclis’in açılmasından bir gün evvel yaptığım basın toplantısı ama ondan evvelki birçok görüşmemde, televizyon konuşmalarında açıklıkla ifade ettim. İlk 4 maddeyle ilgili bir tartışma söz konusu değildir. Kaldı ki bu konuda da çok titiz olmamız gerektiği bir süreçteyiz. Altını çizerek en az 7-8 kere söylediğimi ben hatırlıyorum. İlk 4 madde hakkında tartışma yapılması, tartışmanın başlatılması aslında sürece zarar veren ve vakit kaybettiren bir gelişme olur”.

anayasa.jpg

‘Konuşmanın hiçbir yerinde geçmedi’

Gazi Üniversitesi’ndeki konuşmasında sanki 3. maddeyle ilgili bir mesele gündeme geliyormuş gibi yanlış bir algının oluşturulmaya çalışıldığını söyleyen Kurtulmuş, “Bu en hafif ifadeyle bir algı meselesidir, algı yönetimidir. Kabul etmem mümkün değil. Konuşmamın hiçbir yerinde 3. madde diye bir şey geçmemiştir.” dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.