Maliye Bakanı Nebati Diyarbakır’da

Maliye Bakanı Nebati Diyarbakır’da
Diyarbakır’a gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 6 Şubat’taki depremlerin etkilenen vatandaşlarla iftarda bir araya geldi. Nebati, deprem bölgesindeki esnafa kredi imkanı sağlayacaklarını söyledi.

AMİDA HABER- Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Vali Ali İhsan Su, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehdi Eker ve Ebubekir Bal, sanatçı Berdan Mardini ve oyuncu Şafak Sezer ile Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Halid Bin Velid Yurdu'na geldi. Burada misafir edilen depremzedelerle sohbet eden Nebati, onların sorun ve taleplerini dinledi. Depremzedelerle yemek sırasına giren Nebati, iftar vaktinin gelmesiyle orucunu açtı. İftar programı, İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu'nun okuduğu duanın ardından sona erdi.

Nebati: Diyarbakır’a finansman sağlamaya devam ettik

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Diyarbakır'daki Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) basın toplantısı düzenledi.

Nebati, deprem kapsamındaki desteklerin haricinde mutat olarak verilen Hazine faiz destekli krediler kapsamında Diyarbakır’a finansman sağlamaya devam ettiklerine işaret ederek, şu bilgileri paylaştı:

"2022 yılı içinde Diyarbakır’da faaliyet gösteren 3 bin 983 esnaf ve sanatkara Halk Bankasınca yaklaşık 1,1 milyar liralık Hazine faiz destekli kredi kullandırılmıştır. Böylelikle, 2022 yıl sonunda, Halk Bankasından Diyarbakır ilinde kredi kullanan esnaf ve sanatkar sayısı 10 bin 969 kişiye, toplam kredi bakiyesi de 1,5 milyar liraya yükselmiştir. 2023 yılı ocak ve şubat aylarında ise toplam 1215 esnaf ve sanatkara 493 milyon liralık kredi kullandırılmıştır. 2022 yılı içinde Diyarbakır’da faaliyet gösteren 13 bin 469 tarımsal üreticimize de Ziraat Bankası tarafından yaklaşık 4,3 milyar liralık Hazine faiz destekli kredi kullandırılmıştır. Böylelikle 2022 yılsonunda, Ziraat Bankasından Diyarbakır ilinde kredi kullanan üretici sayısı 15 bin 348 kişiye, toplam kredi bakiyesi de 4,8 milyar liraya yükselmiştir. 2023 yılında ocak ve şubat aylarında ise toplam 3 bin 390 çiftçimize 1,1 milyar liralık Hazine faiz destekli kredi kullandırılmıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.