'Mardinlileri vatandaşlıktan çıkarın' çağrısı yapan profesöre suç duyurusu

'Mardinlileri vatandaşlıktan çıkarın' çağrısı yapan profesöre suç duyurusu
Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü, Osmanlı Araştırmaları Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, sosyal medya üzerinden ‘Mardinlileri vatandaşlıktan çıkarın’ çağrısı yapmıştı.

AMİDA HABER - Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü, Osmanlı Araştırmaları Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, Mardin’de yaşayan vatandaşları ‘kaçak elektrik’ üzerinden suçlayarak vatandaşlıktan çıkarılmalarını istedi.

Tepkilere neden olan Akgündüz’ün, "Mardin'de kaçak elektriği kullanan köpekleri vatandaşlıktan çıkarınız. Bunlar hırsız ve haysiyetsiz.." dediği açıklaması hakkında Mardin Barosu suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

akgunduzzz.jpg

Mardin Barosu’ndan yapılan açıklama şu şekilde:

"X sosyal medya platformu üzerinden @ahmetakgunduz isimli bir kullanıcı 'Mardin'de kaçak elektriği kullanan köpekleri vatandaşlıktan çıkarınız. Bunlar hırsız ve haysiyetsiz..' şeklinde paylaşımda bulunmuştur. Mardin binlerce yıldır birçok dilin, dinin, kültürün, milletin birlikte barış içinde yaşadığı medeniyetin beşiği olan bir kenttir. Bu anlamıyla Mardin halkı sadece Türkiye'de değil dünyanın birçok merkezinde farklılığın birlikteliği konusunda model bir halktır. Mardin Barosu olarak her ne suretle olursa olsun hiç kimsenin Mardin halkına yönelik çirkin itham ve sözlerini kabul etmeyeceğimizi ve bizleri hedef alan her saldırının karşısında Mardin halkıyla birlikte olacağımızı herkes bilmelidir. Mardin halkını hedef alan bu şahıs hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz" (Haber Merkezi)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum