Meclis Başkanı: Diyarbakır’da çalışmalar tamamlanmak üzere

Meclis Başkanı: Diyarbakır’da çalışmalar tamamlanmak üzere
Diyarbakır’da konuşan Meclis Başkanı Mustafa Şentpo, “Burada büyük ölçüde arama kurtarma ve enkazın kaldırılması yönündeki çalışmalar tamamlanmak üzere” dedi.

AMİDA HABER- Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği Diyarbakır’a geldi. Şentop’a Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal ile AK Parti MKYK üyesi Abdurrahman Kurt eşlik etti.

Çadır kente ziyaret

Afet kriz merkezini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alan Şentop, daha sonar merkez Sur İlçe’sinde bulunan Silvan Yolu üzerindeki kurulumu devam eden çadır kenti ziyaret etti.

İki büyük felaketi yaşadık

Aynı gün içinde iki büyük felaketin yaşandığını dile getiren Şentop, “Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü de gelip bölgeyi gezdi. ‘Yüzyılın en yıkıcı afetiyle karşı karşıyayız’ diye açıklama yaptı. Bende Pazar günü Adana, Osmaniye, Hatay ilçeleriyle beraber, daha sonra Kilis. Pazartesi günü de Gaziantep, Nurdağı ve Islahiye, daha sonra Kahramanmaraş’ı ziyaret ettim” ifadelerini kullandı.

Çalışmalar tamamlanmak üzere

Çalışmalar hakkında bilgi aldıklarını belirten Şentop, “Burada büyük ölçüde arama kurtarma ve enkazın kaldırılması yönündeki çalışmalar tamamlanmak üzere. Vatandaşlarımızı bilhassa barınma ihtiyaçlarıyla ilgili birçok yerde çadırlar kurulmuş. Burada da şimdilik bin 400, daha sonra 2 bin 200’ e ulaşacak bir sayıda vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılanacak. Hasta olan ve tedavi edilen vatandaşlarımızı ziyaret ettik” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.