Mesrur Barzani’den Diyarbakır’a mesaj

Mesrur Barzani’den Diyarbakır’a mesaj
 Muhabir
IKBY Başbakanı Mesrur Barzani’nin Diyarbakır’a gönderdiği mesaj cenaze töreninde okundu. Cenaze törenine TİP Milletvekillerinin katılmaması dikkat çekti.

AMİDA HABER - Irak Federal Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani 3 gün önce İstanbul’da yaşamını yitiren Kürt siyasetçi ve yazar Dr. Tarık Ziya Ekinci’nin Diyarbakır’da düzenlenen cenaze törenine taziye mesajı gönderdi.

Bakırhan ve Tanrıkulu katıldı

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun’un yanı sıra CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’da merasimde hazır bulundu. Ekinci’nin aynı zamanda arkadaşı olan ünlü sosyolog İsmail Beşikçi de cenaze törenine katılarak konuşma yaptı.

mesrur-barzani.jpg

Barzani mesaj gönderdi

IKBY Başbakanı Mesrur Barzani cenaze törenine taziye mesajı gönderdi. Mesajı İsmail Beşikçi Vakfı Başkanı İbrahim Gürbüz okudu. Barzani Kürtçenin Kurmanci lehçesinde gönderdiği mesajında şu ifadeleri kullandı: “Yazar, siyasetçi, yurtsever, Türkiye Parlamentosu eski üyesi ünlü Kürt Tarık Ziya Ekinci’nin vefat haberini büyük bir üzüntü ile karşıladım. Ben Mamoste Ekinci’nin ailesine başsağlığı diliyorum. Allah yerini cennet etsin ve ailesine sağlık dolu yıllar nasip etsin.”

99 yaşında vefat etti

tarik-ziya.jpg

Türkiye’nin yüz yıllık tanığı olan Tarık Ziya Ekinci 1925 yılında Diyarbakır’ın Lice ilçesinde doğdu. Okumaya büyük özen veren Ekinci Tıp Fakültesi’ni bitirerek doktor oldu. Uzman doktorluğunu Fransa’nın başkenti Paris’te tamamlayan Ekinci, TİP’in ilk Diyarbakır milletvekili olarak TBMM’ye girdi. Kürt sorununun çözümü için faaliyetlerde bulunan Tarık Ziya Ekinci, 3-4 kes cezaevine girdi, yargılandı. Kürt sorunun barışçıl çözümünü anlatan bir çok kitap yazan Ekinci, vefatından önce Kürt dilinin geliştirilmesi için 614 dönümlük arazisini İsmail Beşikçi Vakfı’na bağışladı.

TİP'ten Ekinci'ye vefasızlık: Çelenk bile göndermediler

tip.jpg

Öte yandan Diyarbakır'daki cenaze törenine birçok siyasi partiden temsilci katılırken, Türkiye İşçisi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş olmak üzere hiçbir milletvekilinin katılmaması dikkat çekti.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum