Mimarlar Odası’ndan ‘Turistik Otel’ açıklaması: Suç duyurusunda bulunacağız

Mimarlar Odası’ndan ‘Turistik Otel’ açıklaması: Suç duyurusunda bulunacağız
Turistik Otel’deki kazıda öğretmenevine zarar verildiği haberimizden sonra açıklama yapan Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Ferit Kahraman, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

AMİDA HABER- Diyarbakır’da 1950’li yıllarda Ermeni Mimar Harutyan Sarafyan tarafından inşa edilen Turistik Otel’in yıkım çalışmaları uzun süredir gündemde. Yıkımdan sonra başlatılan kazıdan dolayı bitişikteki Öğretmenevi’nin zarar gördüğü bu nedenle tahliye edildiği haberimizin ardından Diyarbakır Mimarlar Odası açıklama yaptı. Eş Başkan Ferit Kahraman, yaptıkları yazışmaları hatırlatarak, yıkımın da izinsiz yapıldığını ifade etti.

75344c03-a143-4fd6-b58a-98ee56fb81f3.jpg

‘Suç duyurusunda bulunacağız’

Kahraman, kazıların hiçbir güvenlik önlemi alınmadan yapıldığına işaret eden Kahraman, “Başından beri mevzuata aykırı bir şekilde gerçekleşen süreç son olarak yaklaşık 10 metre derinlikte, parsel sınırlarının tamamını kapsayacak şekilde ve hiçbir güvenlik önlemi almadan derin bir kazı yapılması ve kazıdan dolayı bitişik parseldeki Öğretmen Evi’nin bahçe duvarı, ağaçları, bahçe döşemeleri ve su deposu yıkıldığı basına yansımıştır. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan tespitte de görüleceği üzere ruhsat düzenlenmediği bir daha kayıt altına alınmıştır” dedi. Kahraman, ilgililerin tespiti ve cezalandırılması talebiyle suç duyurusunda bulanacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.