‘Muhalefet boşluğu var mı?’: En yüksek oran DEM ve CHP seçmeninden çıktı

‘Muhalefet boşluğu var mı?’: En yüksek oran DEM ve CHP seçmeninden çıktı

Kaynak:Haber Merkezi

Bir araştırma şirketinin, "Türkiye'de bir muhalefet boşluğu olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusu ile yaptığı ankette, en yüksek ‘evet’ oranları muhalefet parti seçmeninden geldi. DEM ve CHP seçmeninden dikkat çeken yanıtlar geldi.

AMİDA HABER - Metropoll Araştırma tarafından yapılan son ankete göre, Türkiye’de muhalefet boşluğu olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 72 çıktı.

"Türkiye'de bir muhalefet boşluğu olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna verilen yanıtlarda en yüksek oranlar, en büyük muhalefet partileri olan CHP, DEM Parti ve İYİ Parti seçmenleri arasından çıktı.

2024/05/20/demparti.jpg

DEM Partililerin yüzde 81.4'ü, CHP'lilerin de yüzde 75'i bu soruya 'evet' yanıtını verdi. İyi Partililerin de yüzde 75'i muhalefet boşluğu olduğunu düşündüğünü söyledi.

2024/08/04/chp.jpg

Muhalefet boşluğu olmadığını düşünenlerin oranı yüzde 23.1 olarak ölçüldü. Ankete göre, CHP’lilerin yüzde 25’i muhalefet boşluğu olmadığını düşünüyor.

akparti.webp

Bu oranlar AK Parti’de yüzde 26.2, MHP’lilerde yüzde 26, İYİ Partililerde yüzde 23.9, DEM Partililerde yüzde 14 olarak hesaplandı.

Metropoll Araştırma'nın Başkanı Özer Sencar'ın "Eylül araştırmasının en ilginç sorularından birisi" notuyla paylaştığı tablo şu şekilde:

muhalefet-anket.jpg

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.