Ölümle tehdit edilen Diyarbakır Baro Başkanı: Türkiye’de her an her şey olabilir

Ölümle tehdit edilen Diyarbakır Baro Başkanı: Türkiye’de her an her şey olabilir

Diyarbakır’da bir araya gelen STK temsilcileri, ölümle tehdit edilen Baro Başkanı Nahit Eren’e destek açıklaması yaptı. Eren, “Türkiye'de her an her şeyi yapabilecek karanlık odaklar olduğunu biliyoruz” dedi.

AMİDA HABER- Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu bileşenleri, Baro Başkanı Nahit Eren ve ailesini sosyal medya üzerinden ölümle tehdit edenlerle ilgili bir araya gelerek açıklama yaptı. Platform üyeleri, Diyarbakır Barosu hizmet binası önünde Eren’e destek için basın açıklaması yaptı.

Platform adına ortak basın metnini DOGÜNKAD Yönetim Kurulu Başkanı Rojda Yılmaz okudu.

nahit-eren2.jpg

Gerekli tedbir ve önlem alınsın

Yılmaz, “Böylesi önemli bir süreçte söz konusu tehditlerin yapıldığı hesaplarda, 1990’lı yılların karanlığına sebep paramiliter yapılar ile bu yapıları kuran kişilerin isim ve semboller kullanılarak kentimize verilmek istenen mesajın farkındayız” dedi.

Yılmaz şöyle devam etti, “28 Kasım 2015 tarihinde Dört Ayaklı Minare önünde katledilen Baro Başkanımız Av. Tahir Elçi’nin yarası daha kapanmamışken, Nahit Eren ve aile bireylerine yönelik bu tehditlere tabii ki sessiz kalmayacağız. Tehdit edenlerin ortaya çıkarılarak adalete teslim edilmesini istiyoruz. Bu suçun faillerinin tespiti ve yaşanacak tüm provokatif girişimlere karşı gereken tedbir ve önlemlerin alınmasının, başta yargı makamları olmak üzere kamu gücünü elinde bulunduranların sorumluluğu olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

81 baro ortak tepki göstermişti

Nahit Eren, eşi ve çocuklarının, fotoğrafları sosyal medya üzerinden paylaşılarak ölümle tehdit edilmesine Türkiye Barolar Birliği ve 81 ilin baro başkanlarından da ortak tepki gelmişti.

Eren: Türkiye’de her an her şey olabilir

Öte yandan Baro Başkanı Nahit Eren, kendisine ve ailesine yönelik ölüm tehditleri ile bu süreçte yaşananları anlattı.

Eren şunları söyledi, “Türkiye’de her an her şeyi yapabilecek belli karanlık odaklar ve örgütlerin olduğunu anlayabiliyoruz. Özellikle bazı ülkelerin kendi elçiliklerini kapatıyor olması düşünülmesi gereken bir olay. Ülkedeki güvenliğin, kişi özgürlüğünün ve yaşam hakkının riskli tabloyu ortaya koyuyor. Bu bir ülke açısından rahatsız edici bir durum. Biz bu ülkedeki her bireyin can güvenliğini düşünmek istiyoruz.

Cezasızlık önemli bir faktör

Bu insanların bu gücü nereden aldığını düşünmemiz, buraya yoğunlaşmamız lazım. Bu kadar açık biçimde korkusuzca gazetecileri, siyasetçileri, baro başkanlarını tehdit etme cesaretini nereden alıyorlar? Tabi burada cezasızlık önemli bir faktör. Maalesef bu tür suç duyurularında etkin soruşturma yürütülmüyor. Ama zaman zaman en küçük eleştirinin bile paylaşıldığı sosyal medya hesaplarının çok kolay şekilde tespit edilip, yargı makamlarının önüne çıkarıldığını da biliyoruz. Önemli olan isteme iradesi” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.