Oya Eronat 50 yıllık geleneği bozdu: Dicle’ye ‘kardeş rektör’!

Oya Eronat 50 yıllık geleneği bozdu: Dicle’ye ‘kardeş rektör’!
 Muhabir
Diyarbakır Dicle Üniversitesi’ne rektör belirlenmesi, kentte kulisleri hareketlendirdi. Vekiller, dernekler devreye girdi, ancak 50 yıl sonra gelenek bozuldu, Dicle Üniversitesi’ne tıp doktoru olmayan bir rektör atandı.

AMİDA HABER- Dicle Üniversitesi Rektörü Mehmet Karakoç’un görev süresi doldu. Karakoç, yeniden görev almak için başvurdu, ancak Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Dicle Üniversitesi’ne Kamuran Eronat rektör olarak atandı.

dicle-001.jpg

50 yıl sonra değişiklik

AK Parti’nin 2018-2023 yılları arasında Diyarbakır milletvekili olan Oya Eronat’ın kardeşi olan Kamuran Eronat’ın atanması, Diyarbakır’da tartışmaları alevlendirdi. 1974 yılından beri, tıp doktorlarının yönettiği Dicle Üniversitesi’ne 50 yıl sonra, Fen Edebiyat Fakültesi mezunu Kamuran Eronat atandı. Dicle Üniversitesi’nin görev süresi dolan rektörü Mehmet Karakoç da İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon uzmanı idi.

Milletvekilleri devreye girdi

galip.jpg

Dicle Üniversitesi’ne yapılacak rektör ataması, Diyarbakır yoğun bir kulis çalışmasına sahne oldu. Amida Haber’in edindiği bilgiye göre, AK Parti Genel Merkezi, rektör ataması için mevcut milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Mehmet Sait Yaz ve Suna Kepoğlu Ataman’dan isim önermelerini istedi. Üç milletvekili de eski Başhekim Mehmet Akdağ’ın rektör olmasını önerdi.

Dernekler de devreye girdi

kamuran-eronat-001.jpg

Ancak, eski milletvekili Oya Eronat, kulis çalışmalarında başarılı oldu. İddialara göre, Emine Erdoğan ile iyi bir diyalogu olan Oya Eronat kardeşi için ciddi bir mesai harcadı. Mevcut Rektör Mehmet Karakoç için ise AK Parti MKYK üyesi Ali Karakaş, yoğun bir mesai harcadı. Rektör olmak için başvuran Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği eski Genel Sekreteri Muhammet Güzel Kurtoğlu için ise bazı vakıf ve dernekler devreye girdi, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan tavrını Kamuran Eronat’tan yana kullandı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum