Özel’den Demirtaş ziyareti açıklaması: Sonu muhteşem olacak

Özel’den Demirtaş ziyareti açıklaması: Sonu muhteşem olacak

Kaynak:Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı Edirne Cezaevinde ziyaret etti. Özel, ziyaretin ardından cezaevinin önünde açıklamalarda bulundu.

AMİDA HABER - CHP lideri Özgür Özel, Edirne Cezaevi önünde yaptığı açıklamada, Demirtaş ve Mızraklı ile görüştük. Öncelikle böyle bir görüşme yapmanın utancı içindeyim. Demirtaş Meclis'te milletvekiliyken, evlerine baskınlar yaptırıp, birçok milletvekilinin götürüldüğü bir operasyonla buraya konuldular. Demirtaş seçilmiş bir vekildi. Selçuk Mızraklı, çok yüksek bir oyla kazandı. Mızraklı'yı önce görevden aldılar. Sonra kaçmasın diye tutukladılar. Böyle bir görüşme yapmak bizler açısından utanç verici. Utancın kaynağının kimde olduğunuz milletimiz biliyor.” dedi.

chp-211024-005.jpg

'Demirtaş gibi bir aktörün önemi kalın şekilde çizilmeli'

"Demirtaş gibi bir aktörün önemi kalın şekilde çizilmeli" diyen Özel, toplumsal barış ve kadına yönelik şiddet dahil Demirtaş ile memleketin tüm sorunlarını konuştuklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin başlayabilecek bir çözüm sürecine engel olmayacağını ifade eden CHP lideri, adı ne olursa olsun, yeni bir çözüm veya barış süreci için 'TBMM'nin odak noktası olacağını' ifade etti.

demirtas-ozel.jpg

'Yine sonu muhteşem olacak'

CHP lideri şunları söyledi: “Türkiye’de insanlar birbirlerini sevdikten, toplumsal barışı hep beraber içselleştirdikten sonra, nasıl 100 yıl önce sonu çok güzel olmuştu ve Türkler ve Kürtler, Türkiye’de yaşayan herkes; dedelerimiz hep beraber büyük bir işgali sona erdirmişler ve genç bir cumhuriyet kurmuşlardı yine sonu muhteşem olacak.

İlk 100 yılda yapmadıklarımız, yapamadıklarımız varsa, hatalarımız, eksiklerimiz varsa hepsini de hep birlikte onaracağız ve toplumsal barışı hep birlikte sağlayacağız.”

Bugünkü ziyaretin birkaç önemli özelliği var; bir kere bu ziyaret Doğu ve Güneydoğu gezisine çıkmadan yapılmasa olmazdı. Gecikmiş bir ziyarettir. Bu ziyaretin bir kere bir nezaket tarafı da vardır. Çünkü her ikisi de o ilin daha önce seçilmiş milletvekilleriydi.

Ayrıca bu ziyaret siyasi anlamı olan bir ziyarettir. Çünkü bölgeye yapılacak 6 günde 6 ziyaretin 7’nci günü bugündür. Selahattin Demirtaş’la görüşmeden, konuşmadan 6 günde 6 ili ziyaret etmenin bir anlamı olmazdı.

Şunu açıkça ifade etmek istiyorum ki, Türkiye bir sorunu çözecekse, aşacaksa, geride bırakacaksa, silahlar bırakılacaksa, analar ağlamayacaksa, Türkiye hep birlikte kalkınacaksa bunun için önce demokratikleşmeye önem verecekse bunun adımı atılacaksa tüm aktörler kıymetlidir.

Ancak Selahattin Demirtaş gibi bir aktörün öneminin altı kalın kalın çizilmelidir.

Ben kendi adıma gelecekte iyi şeyler olacaksa Türkiye için, hepimiz için kimse kimseyi engellememeli. Siyasi çıkarlar üzerinden hesaplar yapılmamalı"

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.