Pazartesi bir dakikalık saygı duruşu

Pazartesi bir dakikalık saygı duruşu

Diyarbakır Eğitimi İzleme ve Reform Girişimi, depremde yaşamını yitirenler için Pazartesi günü saat 10.00 ile 14.00 saatlerinde bir dakikalık saygı duruşu çağrısı yaptı.

AMİDA HABER- DİERG’den yapılan yazılı açıklamada, depremde yaşamını yitirenler anmak, hayatta kalanlar ile dayanışmak için, okulların açılacağı illerde saygı duruşu çağrısı yapıldı. Açıklamada, “Kaybettiklerimizi anmak ve hayatta kalanlarla dayanışmak için öğrencilerimizi 20 Şubat Pazartesi günü saat 10:00’da (ve öğleciler için saat 14:00’da) okullarında bir dakikalık saygı duruşunda bulunmaya davet ediyoruz” denildi.

Okunacak not

Açıklamada, saygı duruşundan önce öğretmenlerin öğrencilerine şu notu okuması istendi: “6 Şubat 2023 tarihinde Pazarcık ve Elbistan’da yaşanan ve etkileri Suriye’ye kadar uzanan iki büyük deprem felaketiyle sarsıldık. İnsanlarımız ailelerini, akrabalarını ve arkadaşlarını kaybetmenin yasını yaşıyor. Bizler de onlarla birlikte yas tutuyoruz ve dayanışma içindeyiz. Depremin verdiği zarar yüzünden zor durumda olanlara destek vermeye devam edeceğiz. Hayatta kalanların acılarını hissettiğimizi göstermek ve yitirdiklerimiz için günlük hayata bir dakika ara veriyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.