Perinçek Diyarbakır’da Kürtçe konuştu: Hûn bi xér hatin

Perinçek Diyarbakır’da Kürtçe konuştu: Hûn bi xér hatin
Diyarbakır’da partililere seslenen Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek vatandaşı Kürtçe selamladı.

AMİDA HABER- Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Genel Başkan Yardımcısı Ethem Sancak ve bir grup partili, bal üreticilerinin sorunlarını gündeme getirmek için Diyarbakır’a geldi. HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerini ziyaret eden Perinçek daha sonra bir salonunda yapılan etkinliğe katıdı. Perinçek ve beraberindekiler partililer ile birlikte davul zurna eşliğinde halay çekti.

Doğu Perinçek konuşmasına, Hûn bi xér hatin Ser seré min û serçavén min Merheba ji we” (Hoş geldiniz. Baş göz üstüne geldiniz. Merhaba size) diyerek başladı.

‘Kimse kardeşliğimizi bozamaz’

Perinçek şöyle devam etti, “Bu topraklara karpuz değil cesaret eken, ürün değil birlik kaldıran, kardeşlik eken fedakar, cefakar, kahraman Diyarbakırlı kardeşlerim, hepinizi yürekten sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Değerli kardeşlerim o tokmak o davula vurduğu sürece kimse Türkiye’ye zincir vuramaz. Diyarbakır’da o zurna üflendiği sürece kimse Türkiye’yi boyunduruk altına alamaz, kimse bizim kardeşliğimizi bozamaz. Şu halaylar Diyarbakır’da omuz omuza, el ele çekildiği sürece bizim güzelliklerimize, şenliklerimize, ürünlerimize, geleceğimize kimse pranga vuramaz. Onun için güvenle bakıyoruz geleceğimize” dedi.

Torpil bitecek

Torpil atamalarına son vereceklerini kaydeden Perinçek, “Bizim iktidarımızda torpilin, kartvizitin değil, liyakatin olduğu bir Türkiye olacak. Önümüzdeki süreçte ülkemiz milli üretici iktidarına gidiyor. Mevcut sistemin sonu geldi. Bizim kuracağımız sistemin sloganı şu olacak; ‘Üretici Baştacı’. Biz sistemimizde üreticiyi baş tacı yapacağız. Ekonominin kararların temel ilkesi üretime yarayan her şey doğrudur, faizciye, tefeciye, dolar vurguncusuna, torpilciye, tarikat rantçasına yarayan her şey yanlıştır” ifadelerin kullandı.

Devrim geliyorsa Diyarbakır halay başı olacak

Perinçek son olarak şunları söyledi, “Türkiye’de devrim geliyorsa Diyarbakır halay başı olacaktır. Çünkü Diyarbakır, çok acı çekmiş insanların diyarı, Diyar-ı Bekir, çalışan insanların diyarı. O nedenle Diyarbakır, Türkiye’de umutların, çözümlerin ve kardeşliğin diyarıdır. Birliğin, beraberliğin diyarıdır. Onun için Diyarbakır’a üreticilerin milli hükümeti iktidarı yolunda kolay gelsin diyorum” dedi.

Sancak: Ecza deposu kuracağım

Genel Başkan Yardımcısı ve iş insanı Ethem Sancak ise, yakın zamanda Diyarbakır’da bir ecza deposu açacağı belirterek, “Şubat ayında Diyarbakır’da Sancak Ecza Deposu adıyla bir ilaç dağıtım şirketi kuracağız. Bunun hazırlıkları sürüyor. Şimdiden bölge insanımıza hayırlı olsun” dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.