‘Polis kontrolünde’ baskın iddiası: Diyarbakır Valiliği açıklama yaptı

‘Polis kontrolünde’ baskın iddiası: Diyarbakır Valiliği açıklama yaptı
Son dakika: Diyarbakır Valiliği, polis korumasında Burger King ve Starbucks baskını yapıldığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

AMİDA HABER- Diyarbakır Valiliği, cihat sloganlarıyla yapılan Starbucks ve Burger King baskınının polis ve bekçilerin gözetiminde yapıldığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

polis.jpg

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “22 Haziran 2024 tarihinde ilimizde bir işyerine yapılan eylemle ilgili olarak bazı sosyal medya hesaplarında; bekçilerin olaya seyirci kalıp eylemcilerin içeriye girmelerine müsaade ettikleri şeklinde paylaşımlar yer almaktadır. Oysaki bu görüntüler eylemcilerin bekçiler tarafından dışarıya çıkartılması esnasında çekilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 24.06.2024” ifadelerine yer verildi.

HÜDA PAR açıklama yapmıştı

Görüntülerde “ceng, cihad ve şehadet” sloganları atan bir grup Kayapınar ilçesinde bulunan 75 metrelik yol üzerindeki Starbucks ve Sur ilçesindeki Burger King şubelerine girerek müşterileri dışarı çıkarmıştı. Bu görüntüler sosyal medyada tepkiye neden olmuş ve HÜDA PAR suçlanmıştı. HÜDA PAR ise yaptığı basın açıklaması ile eylemle bir ilişkisinin olmadığını açıklamıştı. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.