Sadrettin Tosunlu Diyarbakır için başvurdu

Sadrettin Tosunlu Diyarbakır için başvurdu
DEVA Partisi Diyarbakır Sur İlçe Başkanı Sadrettin Tosunlu, partisinden milletvekilliği başvurusu için ilçe başkanlığından istifa etti. Tosunlu, "İlkelerimizle, temsil ettiğimiz kesimlerin duruşuyla, savunduğu değerlerle, halk olarak TBMM’ye adayız" dedi.

AMİDA HABER- DEVA Partisi’nde ilk seçim heyecanı yaşanıyor. 14 Mayıs tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi DEVA Partisi’nde Milletvekili aday adayı başvuruları başladı. Bu kapsamda DEVA Partisinin Diyarbakır Sur İlçe Başkanı Sadrettin Tosunlu milletvekilliği başvurusu için görevinden istifa etti.

Kalabalık bir grupla Sur İlçe Başkanlığına başvurusunu yapan Tosunlu burada kısa bir açıklama yaptı.

tosunlu.jpg

Yeni bir sorumluluk ihtiyacı doğdu

2.5 yıl önce göreve geldiğini hatırlatan Tosunlu, “Ülkemizin ateş çemberinden geçtiği günlerde DEVA Partisi Kurucu Sur İlçe Başkanı olarak görev almamı sağlamıştır. Süreç içerisinde çelik gibi sağlam bir teşkilât kurup, Sur İlçemizin her sokağında Ali Babacan ve DEVA Partisi isimlerinin duyulmasını sağlamış olmanın haklı gururunu taşıyorum. Dostlarımızın tazyiki, kanaat önderlerimizin teşvikiyle yeni bir sorumluluğun altına göğsümüzü koymamız ihtiyacı hasıl olmuştur. 16 Mart 2023 tarihi itibarıyla 28. Dönem Milletvekilliği aday adayı olmak üzere DEVA Partisi Kurucu Sur İlçe Başkanlığı görevimden ayrılmış bulunmaktayım.

Teşkilatlar arasında 3. olduk

İlçe Başkanlığım sürecinde; kapılarını, gönüllerini bizlere açan, bizleri bağrına basan Diyarbakır halkına ve yük olmaya değil yük almaya gelen, beraber Sur mahallelerinde, köylerinde, sokaklarında alın teri, ilçe binamızda fikir teri döktüğümüz çok kıymetli Sur İlçe teşkilâtının her bir ferdine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Diyarbakır evimiz Sur Kalemiz şiarıyla tüm şehrimizi ve köylerimizi karış karış gezen, sıkılmadık el bırakmayan DEVA Sur Teşkilatı, kurulduğu günden bu yana üstün gayretleriyle tüm DEVA Partisi teşkilatları arasında en büyük 3. ilçe teşkilatı olmayı başarmış, bizler için her zaman büyük bir övünç kaynağı olmuştur. İlçe başkanlığım boyunca ahde vefayı her şeyin üzerinde tutmaya gayret gösterdim. Makamlar, mevkiler, koltuklar geçici; ahdimiz, ilkelerimiz, mücâdelemiz bâkîdir. Şunu da belirtmek isterim ki, her ne şartta olursa olsun koruyacağım hukuk; coğrafyamızın hukuku, bu coğrafyanın mazlûm insanlarının hukukudur.

Siyasi tarihimize adını altın harflerle yazacağız

Dikkat çekmek istediğim bir diğer husus; tek başıma, kişi olarak TBMM’ye aday olmadığımdır. İlkelerimizle, temsil ettiğimiz kesimlerin duruşuyla, savunduğu değerlerle, halk olarak TBMM’ye adayız. DEVA Partisi 14 Mayıs gecesi siyasi tarihimize adını altın harflerle yazdıracak, bizler de bu hikayenin birer parça olduğumuz için ömrümüz sonuna kadar bu haklı gururu kalbimizde taşıyacağız. Hiç olmadığımız kadar heyecanlı, hiç olmadığımız kadar umutluyuz. DEVA Partisi ile bir başkaldırının önderi olan ve bizleri bu harekete dahil eden Genel Başkanımız Ali Babacan’a ve tüm kurmaylarına ayrıca teşekkür ediyorum. Seçim sürecinin; kardeşliğimizi pekiştirecek, partimize güç katmasını yüce Allah’tan niyâz ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.