Sanatçı Şahê Bedo burun estetiği yaptırdı: Sevenleri ikiye bölündü

Sanatçı Şahê Bedo burun estetiği yaptırdı: Sevenleri ikiye bölündü
Kürt müziğinin önemli isimlerinden "Gula Çiya" olarakta bilinen sanatçı (Şahê Bedo) Şahin Güneş’in burun estetiği yapması sevenlerini ikiye böldü. Peki Şahê Bedo kimdir?

AMİDA HABER- Gula Çiya parçası ile ön yapan Kürt sanatçı (Şahê Bedo) Şahin Güneş geçtiğimiz günlerde burun estetiği yaptırdı. Yeni halini sosyal medyada paylaşan Güneş’e hem destek hem eleştiri geldi. Birçok sosyal medya kullancısı Kürt sanatçının burun estetiği yaptırmasını eleştirirken, bazıları da destek verdi.

Şahê Bedo kimdir?

Kürt müziğinin çıkış yapan önemli isimlerinden Şahê Bedo’nun asıl adı Şahin Güneştir. Şahin, Ağrı/Diyadin doğumlu. Küçükken ailesi ile birlikte Van’ın Erciş ve Muradiye ilçesine göç etti. Düğünlerde sahne alarak kendisine büyük hız ve yetenek kazandırdı.

2000 yılında halaylarla nitelendiren ilk amatör albümü “Govenda Nû” albümünü Umut plak tarafından çıkartıldı. Daha sonra İstanbulun çeşitli yerlerinde Sahne aldı. Ardında 2005 yılı mayıs ayında çıkardığı 2. albümü “Gûla Çiya / Roj Naçe” yi Silvana Müzik etiketiyle müzik piyasasına sundu. Aradan 4 yıl geçmesine rağmen 2009 yılında 3. albümü olan “Zerya / Evinamın” ile temmuz ayında, profesyonel çıkış yapmış ve dinleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Son dönemde çıkardığı Single parça olan Çavreşamın birçok çevre tarafından beğenilmiş ve video sitelerinde en çok dinlenen Kürtçe kliplerin başında gelmişti. Şahê Bedo 2015 yılına Nazdar parçasına çektiği klip ile iddialı bir giriş yapmıştı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.