Savcılık kabul etti: Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak

Savcılık kabul etti: Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak

Kaynak:NTV

Münevver Karabulut’un babasının talebi üzerine Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasına karar verildi. 17 yaşındaki Münevver Karabulut, 3 Mart 2009’da Cem Garipoğlu tarafından öldürülmüştü.

AMİDA HABER - Cem Garipoğlu 3 Mart 2009’da 17 yaşındaki Münevver Karabulut’u öldürdükten 197 gün sonra teslim olmuştu. 24 yıl hapis cezası verilip Silivri Cezaevi’ne konan Garipoğlu’nun 10 Ekim 2014’te hücresinde ölü bulunduğu açıklanmış, ancak Karabulut ailesinin Garipoğlu’nun ölüp ölmediğine ilişkin şüpheleri ortadan kalkmamıştı.

karabulut.webp

Daha önceki başvurular reddedilmişti

Aile Garipoğlu’nun ölmediği ve kaçırıldığını öne sürüyor. Bu nedenle, mezarının açılması ve feth-i kabir (cesedin mezardan çıkarılıp otopsi yapılması) işleminin uygulanması isteniyor. Şu ana kadarki başvurular reddedilmişti. En son Silivri başsavcılığı, Garipoğlu’nun otopsi kaydını istemişti.

Otopsi görüntülerini izleyecek bilirkişi heyetinin hazırlayacağı rapora göre Garipoğlu’nun mezarının açılıp açılmayacağına karar verilecekti.

munnever-cemeee.png

Savcılık mezarın açılması talebini kabul etti

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, X hesabından açıklama yaptı:

“Müvekkil Süreyya Karabulut’un talebi üzerine özellikle son iki yıldır bu konuda etkili bir hukuki süreci hayata geçirdik. Geldiğimiz noktada, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı talebimizi kabul ederek, Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasına ve fethi kabir işleminin yapılmasına karar verdi ve bu konuda Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na talimat yazıldı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.