Şırnak’taki o polisler konuştu: Amacımız çocukları mutlu etmekti

AMİDA HABER - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ‘pamuk şeker’ rahatsızlığı ile ilgili tartışmalar devam ederken, Şırnak’ın Cizre İlçesi’ndeki Newroz kutlamalarında görev yapan iki polis memuru, yaşananları anlattı.
Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde göre yapan Sinan Baydı, Newroz gününde yaşananlara ilişkin şunları söyledi: “İsmini sonradan öğrendiğim Barış kardeşimiz pamuk şeker satıyordu. İki tane çocuk pamuk şeker istedi. Satın almak istedi. Aileleri fazla yanaşmadı almalarına. Konuşma sırasında Barış kardeşimizin özel çocuklardan biri olduğunu anladım. Oradaki arkadaşlarla birlikte aramızda bir miktar para toplayarak şekerlerin hepsini satın aldık. 'Sen git, dinlen, biz sana yardımcı oluruz’ dedik. Oradaki küçük çocuklara Ramazan ayı olduğu için, sevinsinler diye pamuk şekeri ikram ettik. Barış kardeşimizin mutlu olduğunu gördüm. Çocukların güler yüzünü gördükten sonra biz daha çok mutlu olduk” dedi.
‘Allah razı olsun’
22 yaşında Barış Sebzeci ise o anlara ilişkin şunları söyledi, “Polis abiler pamuk şekerleri satın alarak çocuklara dağıttı. Allah onlardan razı olsun. Burada önemli olan insanlıktır. Öyle para filan bir şey değil. Benim gibi bir sürü hasta çocuk var Cizre’de” şeklinde konuştu.
Çocuklara pamuk şekeri veren polise aileden iftar daveti
‘Bu çocuklar hepimizin çocukları'
Ali Talha Balban ise şunları söyledi: "Ben de Silopi ilçesinde Koruma Büro Müdürlüğü'nde çalışıyorum. Aslında Sinan ağabeyin ve Barış kardeşimizin de dediği gibi biz emniyet teşkilatı olarak vatandaşın huzur ve sükunu için her zamanki gibi görevimizin başındaydık. Barış kardeşimizden ziyade oradaki küçük kardeşlerimizin annelerinden pamuk şeker istediğinde o hissettiği hüznü aslında hepimiz vatandaş olarak biliyoruz. Dolayısıyla çocuklar hepimizin çocukları, çocukların yüzündeki gülümseme, hepimizin gülümsemesi, hepimizin geleceği. Hâliyle bizde birer abi, birer kardeş olarak çocuklarımızın yüzündeki gülücük solmasın diye, yarınlarımızda sürekli yüzleri gülsün diye içimizden geldi. Spontane gelişen bir olay. Çocuklar hepimizin çocukları. Irk, dil, din fark etmeden bu ülke topraklarında hepimiz birer kardeş, birer vatandaşız. Biz Türk polisi olarak bu bayrağın altında hizmet ettiğimiz topraklarda biz herhangi bir siyasi görüşü temsil eden ya da herhangi bir siyasi kolun adı altında hizmet veren insanlar değiliz. Bizim buradaki amacımız tamamen çocuklarının yüzünü güldürmek, küçük kardeşlerimizin o alana gelen kardeşlerimizin mutlu olmasını sağlamak.
‘Spontane gelişti’
Bunun farklı bir yere çekilmesi, farklı lanse edilmesi, farklı güruhlarca farklı şekilde anlaşılması hiç bizim tahmin edebileceğimiz bir şey değildi. Dediğim gibi biz yani görev istirahatimiz sırasında sadece pamuk şekeri alarak çocuklara dağıttık ve küçük çocukların işte annelerinin mahsun olmaması, üzülmemesi adına böyle bir yardımda bulunduk. Hiç amacımız herhangi bir amaca hizmet etmek ya da farklı bir siyasi gurur tarafından ya da bir görüş tarafından temsil edilmek değildi. Biz tamamen böyle spontane gelişti ve bu şekilde davrandık.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.