Sokak hayvanları eyleminde 11’inci gün

Sokak hayvanları eyleminde 11’inci gün
Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi “hayvanların öldürülmesi” tasarısına karşı oturma eylemine 11’inci gününde de devam etti.

AMİDA HABER- Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi’nin, iktidarın sokakta yaşayan hayvanların uyutularak öldürülmesine dair hazırlıklarını yaptığı yasa teklifine karşı Çankaya Belediyesi önünde başlattığı oturma eylemi 11’inci gününde devam etti. Nöbet eylemine, İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi yöneticileri, Devrimci Parti, demokratik kitle örgütleri ve hayvan hakları savunucuları katıldı. Hayvanların fotoğraflarının taşındığı eylemde, sık sık “Hayvana insana yeryüzüne özgürlük” sloganı atıldı.

hayvan-haklari-nobet-eylem-ankara.jpeg

Açıklamada konuşan Yerel Hayvan Hakları Savunucusu Güliz Güdüz, iktidarın hayvanların üzerine kabus gibi çöktüğünü belirterek, “Katillerin sokaklarda özgürce gezerken köpeklerin işkenceyle toplama kamplarına tıkılmasından utanıyoruz! Ayfer Koçak ve daha birçok kadın erkekler tarafından öldürülmüşken fail aklama yöntemi olarak hayvanları kullanmanızdan utanıyoruz! Bir kediyi bir köpeği koruyamayan sisteminizden, hayvanları koruma kanunu olmasına rağmen uygulamayıp koruyamamanızdan utanıyoruz! Hayvan dövüşlerini, satışını durdurmayıp yıllardır bize sistematik cinayetler izletmenizden utanıyoruz” dedi.

hayvan-haklari-nobet-eylemi-ankara-2.jpeg

Ardından oturma eylemi yapan hayvan hakları savunucuları, eylemlerine her gün devam edeceklerini belirterek kamuoyuna eyleme katılma çağrısı yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.