SONDAKİKA Mahkeme, Diyarbakır’daki yıkım için durdurma kararı verdi

SONDAKİKA Mahkeme, Diyarbakır’daki yıkım için durdurma kararı verdi

Diyarbakır Barosu, hasarlı binaların yıkım işleminin durdurulması ve hasar tespitinin yapılması için Diyarbakır 1. Sulh Hukuk Mahkemesine başvurdu. Mahkeme Baronun talebini kabul etti.

AMİDA HABER- Kahramanmaraş depreminin ardından Diyarbakır’da 6 bina yıkıldı, 409 kişi yaşamını yitirdi. Binlerce binada hasar oluştu. Kentte hasarlı binaların yıkımı devam ederken, Diyarbakır Barosu, hasar tespitinin yapılması için yürütmeye durdurma davası açtı. Mahkeme, baronun talebini kabul ederek, hasarlı binaların yıkım işinin durdurulmasına karar verdi.

Delil tespitinde bulundu

Konuyla ilgili Diyarbakır Barosu yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Baromuz, 06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler sonucu kentimizde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün tespit ettiği acil yıkılacak ve hasarlı binaların ileride hukuki ve cezai sorumluluk açısından hak kayıplarına sebebiyet vermemesi için Diyarbakır 1. Sulh Hukuk Mahkemesinin 2023/16 Değişik İş sayılı dosyası üzerinden delil tespiti yapılacak yapılarda yıkımın tedbiren şimdilik durdurulması ve yapılarda yıkım sebebine ilişkin delil tespiti talebinde bulunulmuştur.

Keşik kararı verildi

Diyarbakır 1. Sulh Hukuk Mahkemesi 23.02.2023 tarihli kararıyla taleplerimizin kabulü ile; Diyarbakır Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğünce delil tespiti yapılacak olan yapıların yıkım işleminin tespitler bitinceye kadar tedbiren şimdilik durdurulmasına ve yapılardaki hasar sebebinin tespiti konusunda tüm hasarlı taşınmazlarda 4 kişilik uzman bilirkişi kurulunca 24.02.2023 (yarın) tarihinden itibaren keşif yapılmasına karar verilmiştir.

Hak kayıpları yaşanmasın

Kentimizde hasarlı yapılara ilişkin ileriki süreçlerde cezai ve hukuki sorumluluk açısından hak kayıplarının yaşanmaması için hasar tespitlerinin yapılmasına dair süreç Diyarbakır Barosu tarafından yürütüleceği kamuoyuna duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.