Sürgünden ‘Normalleşme’ sürecine destek!

Sürgünden ‘Normalleşme’ sürecine destek!
 Muhabir
Hakkında açılan davalar nedeniyle yurtdışına gitmek zorunda kalan Diyarbakır Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, “Bu sürecin gerçekleşeceğini umut ediyoruz. En yakın zamanda döneceğiz” dedi.

AMİDA HABER – MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “merhabası” ile başlayan “yumuşama” süreci ile ilgili tartışmalar sürüyor. Hem hükümet kanadı, hem DEM Parti kanadı süreç ile ilgili peş peşe açıklamalar yapıyor. DEM Parti Kürt sorunu için somut bir adım beklerken, hükümet kanadı henüz yürütülecek süreç ile ilgili bir açıklama yapmadı. 2013 yılındaki “çözüm süreci”nin 2015-2016 yıllarında sona ermesinin ardından haklarında açılan davalar nedeniyle yurt dışına gitmek zorunda kalan siyasilerin de gözü kulağı, yapılacak yeni düzenlemelerde.

bahceli.jpg

‘Yakından takip ediyoruz’

Hakkında açılan davalar nedeniyle Avrupa’ya gitmek zorunda kalan Diyarbakır’ın Sur İlçesi eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, ‘normalleşme’ sürecine ilişkin Amida Haber’e konuştu. Türkiye’nin değişim ve dönüşüme ihtiyaç duyduğunu belirten Demirbaş, “Ortadoğu’daki baskıcı yönetimler artık kabul görmüyor. Bir süredir ‘normalleşme’ adı ile başlatılan süreci bizde yakından takip ediyoruz ve önemsiyoruz. Her şeyden önce böyle bir sürecin başlatılması önemli ve olumlu buluyorum” dedi.

‘Rüyalarımız bile burada görmüyoruz’

adsiz-tasarim-2-001.jpg

Türkiye’nin barışa ihtiyaç duyduğunu belirten Demirbaş Ortadoğu’daki savaşa dikkat çekerek, “Türkiye artık bu sistemden vazgeçmek durumunda. Önemli bir noktadayız. Ülkeyi yönetenlerin bir karar vermesi gerekiyor. Tarihi fırsatlar oluşuyor. Bu nedenle baskıcı yöntemler bir tarafa bırakılmalı, birlik ve bütünlük içinde hareket edilmeli. Geçmişten kaynaklı bir güvensizlik var. Eğer bir oyalama yoksa somut ve güvenilir adımların atılması gerekir. Devlet bir adım atsın, Kürt hareketi de bir adım atmalı. Yüreğimiz ve kalbimiz Diyarbakır ile atıyor. Yıllardır sürgünde olmamıza rağmen rüyalarımızı bile burada görmüyoruz. Bu sürecin gerçekleşeceğini umut ediyoruz. En yakın zamanda döneceğiz. Atılacak adımlar süreci hızlandırır. Türkiye bu adımları atmalı. Süreçle birlikte yakında Diyarbakır halkı ile buluşacağız” şeklinde konuştu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.