Suriye’den Türkiye’ye mesaj: “2011 öncesindeki duruma dönülmeli”

Suriye’den Türkiye’ye mesaj: “2011 öncesindeki duruma dönülmeli”

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Suriye Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Türkiye ile normalleşmenin iki ülkenin güvenliği ve istikrarının temeli olan 2011 öncesi duruma dönülmesi şartına bağlı olduğuna vurgu yapıldı.

AMİDA HABER - Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik Suriye Dışişleri Bakanlığından açıklama geldi.

suryiye-sam.jpg

Suriye'nin halklar ve hükümet politikaları arasında net bir ayrım yaptığı belirtilen açıklamada, “Suriye’nin ilişkilerin geliştirilmesi için olumlu girişimlere her zaman istekli olduğu” belirtildi.

Yapılan açıklamada Suriye-Türkiye ilişkilerini düzeltmeye yönelik girişimlerin egemenlik, bağımsızlık ve toprak bütünlüğüne saygı temelinde olması ve bu konudaki her girişimin net temeller üzerine inşa edilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Açıklamanın devamında Suriye-Türkiye ilişkilerinin normalleşmesi için samimi çabalar gösteren kardeş ve dost ülkelere de teşekkür edilirken, ilişkilerin normalleşmesinin iki ülkenin güvenliği ve istikrarının temeli olan 2011 öncesindeki duruma dönülmesine bağlı olduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.