Tahir Elçi vurulduğu yerde anıldı

Tahir Elçi vurulduğu yerde anıldı
Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi, katledildiği yer olan 4 Ayaklı Minarenin önünde anıldı. Anmaya Diyarbakır Barosu avukatları ve HDP’li vekiller katıldı.

AMİDA HABER- Diyarbakır Barosu avukatları, Tahir Elçi’nin 7’inci ölüm yıldönümünde Diyarbakır Adliyesi önünden 4 Ayaklı Minareye kadar yürüdü. Yürüyüşte “Tahir Elçi” onurumuzdur sloganları atıldı. 4 Ayaklı Minarenin önündeki anmada konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, 28 Kasım 2015 tarihinin, Türkiye’de karanlık bir dönemin başlangıcı olduğunu söyledi. Kürt sorununda yeniden güvenlikçi politikaya dönüldüğüne işaret eden Eren, “Karanlık bir dönemin başlangıcı olan bu cinayetin üzerinden 7 yıl geçmiş olmasına rağmen failler hala tespit edilememiş veya cezalandırılmamıştır. Elçi ailesinin, hukuk camiasının ve toplumun adalet duygusu maalesef hala tatmin edilememiştir” dedi.

‘Çabamız devam edecek’

Tahir Elçi’nin ömrünü insan hakları ihlalleri ile mücadeleye adayan, şiddete karşı barış ve demokrasi savunduğunu hatırlatan Nahit Eren şunları söyledi: “Bizler; ömrünü ağır insan hakları ihlalleriyle mücadeleye adayan, son nefesinde bile şiddete karşı barış ve demokrasiyi savunan ebedi başkanımızın aramızdan alınışının yedinci yılında, kendisini bir kez daha saygıyla anıyor, barış, demokrasi, özgürlük ve insan hakları mücadelesini sürdürmeye devam edeceğimizi, onun aziz hatırası önünde bir kere daha yineliyoruz. Diyarbakır Barosu olarak, kolluk ve yargı yetkisinin olabildiğince keyfi ve kötüye kullanılarak, Tahir Elçi cinayetinin karartılması çabalarına karşı durmaya, bu cinayetin tasarlanması, işlenmesi ve üzerinin örtülmesinde doğrudan ve dolaylı rolü ve etkisi olan herkesin yargı önüne çıkarılması için çabamızı sürdüreceğimize dair vermiş olduğumuz sözü Türkiye ve Kürdistan kamuoyuna bir kez daha hatırlatıyoruz. “

Konuşmanın ardından Tahir Elçi’nin vurulduğu yere karanfil bırakıldı. (Amida Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.