Tahir Elçi’siz 7 yıl… Saygıyla!

Tahir Elçi’siz 7 yıl… Saygıyla!
Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesinin üzerinden 7 yıl geçti. Elçi davasında 6 duruşma görüldü. Avukatları ve ailesi, adil bir yargılama yapılmadığı görüşünde.

AMİDA HABER- Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi, 28 Kasım 2015’te tarihi 4 Ayaklı Minare’nin önünde basın açıklaması yaptıktan sonra, silahla vurularak öldürüldü. Elçi’nin öldürülmesinin üzerinden 7 yıl geçti. Cinayetten 4 buçuk yıl sonra, Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davada, Elçi öldürüldüğü sırada olay yerinde bulunan ve silah kullanan 3 polis sanık olarak yer aldı. 2 yılda, 6 duruşma görüldü. Son duruşma 23 Kasım’da görüldü. Elçi cinayetinin 7’inci duruşması 5 Temmuz 2023’te görülecek.

Davutoğlu tanıklığından vazgeçildi

Tahir Elçi öldürüldüğünde Başbakan olan ve “siyasi cinayettir” diyen Ahmet Davutoğlu’nun mahkemede tanık olarak dinlenmesi talebi, mahkeme tarafından önce kabul edildi. Ancak Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi duruşma tarihini beklemeden Ahmet Davutoğlu’nun tanık olarak dinlenmesi kararından “oy çokluğu” ile vazgeçti.

tahir-elci1.jpg

Diyarbakır’da anılacak

Tahir Elçi için Diyarbakır Barosu avukatları saat 10.00’da 4 Ayaklı Minare önüne kadar yürüyecek. Elçi’nin yaşamını yitirdiği saat olan 10.53’te 4 Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yapılacak. Saat 14.30’da Elçi’nin Yeniköy Mezarlığı’ndaki kabri ziyaret edilecek.

#TahirElçisiz7Yıl

Sosyal medyada Tahir Elçi için "#TahirElçisiz7Yıl ve "#TahirElçi" hastagı açıldı. (Amida Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.