Tarım Danışmanları da zam istedi

Tarım Danışmanları da zam istedi
Türkiye Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Kurumu Derneği (TAYDAK) yıllık 72 bin lira olan tarım danışmanlarının ücretinin yükseltilmesini istedi.

AMİDA HABER- TAYDAK Genel Başkan Yardımcısı İhsan Dargın yaptığı yazılı açıklamada, 2006 yılında yayımlanan “ Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik” ile Türkiye’de kamu dışı danışmanlık hizmetlerinin düzenlediği hatırlatıldı.

Tarım danışmanları güvence ve zam istiyor

Yönetmelikten sonra 6 bin tarım danışmanının sertifikalı olduğuna dikkat çeken Dargın, tarım danışmanlarının enflasyon altında ezildiği ifade edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Mevcut şartlarda bizlere reva görülen yıllık destek miktarı 72 bin lira gibi yetersiz bir rakam olmuştur. Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin desteklenmeye başladığı 2010 yılında destek miktarı 25 bin TL iken aradan geçen 12 yıl sonra destek miktarı 72 bin TL gibi kabul edilemez bir tutar olarak belirlenmiştir. Emeğimizin karşılığını istiyoruz. Sayın Tarım ve Orman bakanımız tarlada bağda bahçede, ahırda, serada sizin deyiminizle Akıl teri döken meslektaşlarınız olan tarım danışmanlarının feryadını duyun.” (Amida Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.