Taşçıer: Belediyeler borç batağında

Taşçıer: Belediyeler borç batağında
HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, kayyum yönetimindeki belediyelerin borç batağında olduğunu söyledi. Taşçıer, “Bizden kasada para ile aldılar, şimdi hacizliler” dedi.

AMİDA HABER- HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer Diyarbakır’da yaşanan sorunlarla ilgili Amida Haber’e konuştu. DEDAŞ’ın geçtiğimiz hafta Fabrika Mahallesi’nde 230 ailenin elektriğini kestiğini hatırlatarak, “DEDAŞ vatandaşına güvenmediği için saatleri direklere çıkarıyor. Vatandaş da DEDAŞ’a güvenmiyor. Bu kış ayında elektrik kesilmesi, vatandaşın cezalandırılması demektir” dedi. Taşçıer, DEDAŞ ile ilgili girişimlerinin “özel şirket” denilerek geri çevrildiğini söyledi.

Sınıf mevcutları 60

Diyarbakır’ın eğitim alanında da ciddi sıkıntılar olduğunu belirten Taşçıer, “Diyarbakır eğitimde son sıralarda. Sınıf mevcutları 50-60. İmam hatip okullarında sınıf mevcutları ise 20-30 arasında. Bu okullardaki sınıflar diğer öğrencilere açılmıyor. Okullar arasında fırsat eşitliği yok. İmam Hatipliler ile diğer liseler arasında fırsat eşitliği yok” diye konuştu.

imam-tascier1.jpg

Hafif Raylı Sistem

Diyarbakır’da yapılması planlanan hafif raylı sistemin askıya alındığını, kentte ulaşımın içler acısı durumda olduğun söyleyen İmam Taşçıer, şunları söyledi: “Diyarbakır’daki ulaşım içler acısı. Avrupa’da nüfusu 500 bini geçen yerlerde dahi hafif raylı sistem var. Diyarbakır’da yok. Vatandaş dolmuş ve otobüsler ile ulaşımı sağlamaya çalışıyor. Toplu taşımalar tıka basa dolu. Hiçbir çözüm sarf edilmiyor.”

‘Belediyeleri borçlu duruma düşürdüler’

HDP’nin elinden alınan belediyelerin borç batağında olduğunu söyleyen Taşçıer, “HDP dönemine baktığımızda kasada para ile aldılar. Sayıştay raporunda çıkan verilere göre, belediye binası dahil hacizli durumda. Belediyeler taşınmazları satıp borçlarını ödemeye çalışıyorlar. Birçok belediye borç batağında” dedi. Taşçıer, kayyumların yönettiği belediyelerde, ihalelerin şeffaf yapılmadığını bunun da mağduriyet yarattığını ifade etti.

Başhekim yok

HDP’li İmam Taşçıer, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bir aydır başhekimsiz hizmet verdiğini belirterek, Diyarbakır’da sağlıkta yaşanan sorunlarla ilgili şunları söyledi: “Bölgenin en büyük hastanelerinden biri. Bir aydır hastaneye başhekim atanmıyor. Vekaleten atanan memurla idare ediliyor. Aylarca reklamı yapılan şehir hastanesinin temeli dahi atılmadı. Enkaz olarak duruyor. İhale yenilenmedi. İnsanlar hastanelerden randevu alamıyor. Sağlık hizmetleri aksıyor.”

İmam Taşçıer, Dicle Üniversitesi arazilerinin imara açılmasını da eleştirdi. Taşçıer, “Üniversite alanı imara açılıp, eğitim için kullanılması gerekir” dedi. (İlyas Akengin)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum