TBMM olağanüstü toplanıyor: Mahmud Abbas hitap edecek

TBMM olağanüstü toplanıyor: Mahmud Abbas hitap edecek

Kaynak:Anadolu Ajansı

Tatile giren TBMM olağanüstü toplanıyor. Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, 15 Ağustos Perşembe günü Genel Kurul'a hitap edecek.

AMİDA HABER – Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Mahmud Abbas’ın 14-15 Ağustos tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret edeceği açıklandı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un, Abbas'ın ziyareti dolayısıyla yaptığı olağanüstü toplantı çağrısı üzerine Meclis Genel Kurulu 15 Ağustos'ta toplanacak. Olağanüstü toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Genel Kurula katılacağı öğrenildi.

2024/06/12/tbmm-meclis.jpg

Mahmud Abbas Genel Kurul'a hitap edecek

Olağanüstü toplantıda Genel Kurulda ilk olarak Kurtulmuş konuşacak. Kurtulmuş'un ardından Abbas, Genel Kurul'a hitap edecek. Olağanüstü toplantı dolayısıyla Meclis çevresindeki ve yerleşkedeki güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılacak, ilave tedbirler alınacak. Ayrıca, davetliler dışında Meclis’e ziyaretçi kabul edilmeyecek.

muhmudabbas.webp

Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahmut Abbas’ı Meclis’te konuşma yapması için davet ettiklerini ancak davete icabet etmediğini söylemiş ve Abbas'ı özür dilemeye çağırmıştı. Bunun üzerine Filistin Yönetimi’nden yapılan açıklamada Mahmut Abbas’ın yakın zamanda Türkiye'yi ziyaret edip Meclis'e hitap edeceği duyurulmuştu.

2024/08/04/can-atalay.webp

Can Atalay çağrısı

Hatay'dan TİP milletvekili seçilen ve daha sonra vekilliği düşürülen Can Atalay hakkında verilen Anayasa Mahkemesi kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından CHP, DEM Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti, TİP ve EMEP temsilcileri, olağanüstü toplantı çağrısına ilişkin hazırlanan dilekçeyi Meclis Başkanlığı'na teslim etmişti. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un olağanüstü toplantı talebini kabul etmesi beklenirken, tarihin de 16 Ağustos Cuma olması öngörülüyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.