TGF: Basın İlan Kurumu’nun şartları ağır, düzeltmeli

TGF: Basın İlan Kurumu’nun şartları ağır, düzeltmeli
Diyarbakır’da konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yılmaz Karaca, Basın İlan Kurumu’nun internet siteleri için getirdiği 4-8-6 kadro şartının aşağıya çekilmesi, bekleme süresinin de kısaltılması için girişimlerde bulunacakları söyledi.

AMİDA HABER- Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Yılmaz Karaca, depremde 26 gazetecinin yaşamını yitirdiğini, devletin basın kuruluşlarını ayağa kaldırmak için tedbir alması gerektiğini söyledi. Basın İlan Kurumu’nun sadece gazetelere 800 bin lira destek paketi açıkladığını belirten Karaca, “Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak anlamadığımız bir olay var. Televizyonlar devletten 1 lira destek almazlar ama uydu bedelleriyle televizyonların beli kırılır. İnternet siteleri bir destek almazlar. Ülkemizin basını bir gazetelerden ibaret değil. Gazeteler, televizyonlar, internet siteleri ve radyolara da mutlaka destek verilmeli. İletişim Başkanlığı, Basın İlan Kurumu ve devlet yetkililerine bir rapor hazırlıyoruz. Mutlaka basının ayağa kaldırılması lazım, sağlıklı haber alınması için.”

‘Şartlar esnetilmeli’

Basın İlan Kurumu’nun internet sitelerinin de resmi ilan alması için yaptığı düzenlemeye dikkat çeken Karaca şunları söyledi: “Gerçekten uzak bir yönetmelik hazırlandı. Fakat tüm basın kuruluşlarının büyük tepkilerine rağmen Basın İlan Kurumu bu yönetmelik üzerinde en küçük bir değişim sinyalleri vermiyor. Hala belli illere göre, 8-6-4 kadro diyor. Eskişehir, Bursa, Sakarya, Kocaeli, Diyarbakır gibi illerde internet sitesini devam ettirecekseniz 8 tane kadro oluşturacaksınız. Bu rakamların düzeltilmesi ve kadro sayısının aşağıya çekilmesi ve bekleme süresinin aşağıya çekilmesi için gerekli girişimleri yapacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.