‘Torpilli müdüre yeni görev: Mardin’den Diyarbakır’a atandı

‘Torpilli müdüre yeni görev: Mardin’den Diyarbakır’a atandı
‘İstisnai kadro’ ile Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne atanan Mehmet Mesut Tanrıkulu, bu kez Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı’na getirildi.

AMİDA HABER- Milyonlarca insan KPSS yoluyla devlette kadrolu memuriyet bulmaya çalışırken bazı belediyeler ‘özel kalem müdürlüğü’ yoluyla yakınlarına kadro vermeye devam ediyor. Bir dönem ‘İthal bürokrat’, çiftçe maaş ve ihale skandalları ile gündeme gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde yine gündeme düşen bir gelişme yaşandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 3 yıllık Kültür Daire Başkanı Ali Çelik görevi bırakınca, yerine bir süre Genel Sekreter Yardımcısı Veysel Kızılay vekaleten baktı.

Mardin’den atama

Veysel Kızılay’ın vekaleten yürüttüğü Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı’na, Mardin’e “istisnai” kadro ile giden Mehmet Mesut Tanrıkulu getirildi. Tanrıkulu, Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Hizmetleri Özel Kalem Müdürü (MARSU) olarak görev yapıyordu.

Tanrıkulu kimdir?

Mehmet Mesut Tanrıkulu, AK Parti Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeliği, Akdeniz Bölge Koordinatörlüğü ve AK Parti Gençlik Kolları Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) görevlerinde bulunmuştu.

Ali Çelik sürpriz şekilde ayrılmıştı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Ali Çelik, görevden alınarak merkeze çekilen kayyum Vali Münir Karaloğlu tarafından getirilmişti. Karaloğlu’nun Diyarbakır’da görev yaptığı dönemde, AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik’in kuzeni Sibel Çelik de, Karaloğlu’nun talimatıyla DİSKİ’ye özel kalem müdürü olarak atanmıştı. Çelik, “istisnai kadro” alınca, Diyarbakır’dan ayrılmıştı. Karaloğlu, döneminde DİSKİ’de benzer şekilde bir çok kişiye kadro verilmişti. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum