Tuncer Bakırhan: Dicle Elektrik bu cinayetin sorumlularından biridir

Tuncer Bakırhan: Dicle Elektrik bu cinayetin sorumlularından biridir
Son dakika: Diyarbakır’daki yangın faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerini ziyaret eden DEM Parti EŞ Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Dicle Elektrik bu cinayetin sorumlularından biridir” dedi.

AMİDA HABER- Önceki gün Diyarbakır’ın Çınar ile Mardin’in Mazıdağı İlçeleri arasındaki bölgede çıkan yangında 14 kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi yaralanmıştı. Hayatını kaybedenler Çınar ile Mazıdağı İlçelerinde toprağa verildi.

Hayatını kaybeden ailelerin yakınlarına taziye ziyareti

DEM Parti Eş Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları’ından oluşan bir heyet, Çınar ve Mazıdağı İlkeleri’nde kurulan taziye evlerine giderek, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

tuncer-bakirhan.jpg

‘Cinayetin sorumlularından biri Dicle Elekrtik’

Taziye ziyareti sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, büyük bir acı ve büyük bir felaket yaşandığını dile getirdi.

Yangınla ilgili büyük iddiaların olduğunu belirten Bakırhan, “Çok ciddi iddialar var, bu iddiaların kesinlikle araştırılması lazım. Bölgede araştırma yapan STK’lar, ilgili kurumlarında hazırlamış oldukları raporlar var. Yangının Dicle Elektrik direklerinin düşmesiyle başladığını belirtiyorlar. Bunun görgü tanıkları da var. Bunun iyice araştırılması gerekiyor. Çünkü 14 canımızı yitirdik. Ağır yaralı olan arkadaşlarımızın tedavisi sürüyor. Umarım sayı artmaz. Sabotaj mı dersiniz, DEDAŞ’ın direkleri mi dersiniz, biz bunların araştırılması gerektiğini söylüyoruz. İvedi bir şekilde bu çalışmanın yapılması lazım. Para çalmasını bilen, elektriği kapatan ama 40-50 yıldır inşa etmeyen, onarmayan halkımızın defalarca uyarılarına rağmen hala odun direkleri bu bölgede kullanan Dicle Elektrik bu cinayetlerin sorumlularından birisidir. Bunun araştırılması gerekiyor” dedi.

baro1-002.jpg

‘Afet bölgesi ilan edilsin’

Alanın afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini söyleyen Bakırhan, “Yüzlerce hayvan telef oldu, yüzlerce dönüm ekili buğday tarlaları zarar gördü. 14 canımız yaşamını yitirdi. Milyonlarca lira zarar ortaya çıktı. Bir an önce buranın afet bölgesi ilan edilmesi gerekiyor. Burada zarar gören halkımızın zararlarının da tazmin edilmesi gerekiyor” dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum