Tuncer Bakırhan: Yeter artık diyoruz

Tuncer Bakırhan: Yeter artık diyoruz
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınıp Hakkari belediye binasının bu sabah polis ablukasında alınmasına tepki gösterdi.

AMİDA HABER - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınıp Hakkari belediye binasının polis tarafından basılmasına yönelik açıklama yaptı.

‘Yeminli Kürt düşmanı anlayışı ret ediyoruz’

hakkari-mehmet-siddik-akis.jpg

Bakırhan açıklamasında, “Halk iradesini hiçe sayan AKP-MHP, emrindeki yargı ve polis eliyle halkın meşru ve demokratik temsilcilerine karşı gözaltı hukuksuzluğuna başvurdu. Hakkari Belediye Eş Başkanımızın gözaltına alınması karanlık ve kirli bir hukuksuzluktur. Bu darbeci, kayyımcı ve yeminli Kürt düşmanı anlayışı ret ediyoruz. İrademizi asla kimseye yedirmeyiz. Yeter artık diyoruz.”

‘İrade gaspına Hakkari halkının yanında olmaya karşı çağrıyoruz’

hakkari-belediyeee.jpg

Bakırhan açıklamasının devamında şunları söyledi: “Türkiye’nin demokratik geleceğine halel getirecek hukuksuz uygulamalardan derhal vazgeçilmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Halkımız başta olmak üzere tüm demokratik, devrimci, barış yanlısı çevreleri bu irade gaspına karşı Hakkari halkının yanında olmaya ve demokratik tepkisini göstermeye çağırıyoruz.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.