Türkan Elçi’den Adalet Bakanı Bozdağ’a: Sizi bu karede görmüşken

Türkan Elçi’den Adalet Bakanı Bozdağ’a: Sizi bu karede görmüşken
Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, AK Parti ile HDP yetkililerinin fotoğrafını alıntılayarak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a sorular yöneltti.

AMİDA HABER- Diyarbakır’da 7 yıl önce Dört Ayaklı Minare’nin önünde basın açıklaması sonrası vurularak öldürülen Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesine dair duruşma 23 Kasım’da görülecek. Duruşma öncesi Elçi’nin eşi Türkan Elçi, AK Parti ve HDP’li yetkililerin bir araya geldiği fotoğrafı alıntılayarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a sorular yöneltti.

Dosya cezasızlığa doğru gidiyor

Sosyal medya hesabı üzerinden Bakan Bozdağ’a Tahir Elçi’nin duruşmasını hatırlatan Türkan Elçi, “Bekir Bozdağ’ı bu karede görmüşken bir hatırlatmada bulunayım. 1.Eşimin duruşması 23 Kasım’da Haberiniz var mı? 2. Dosya cezasızlığa doğru gidiyor. Öngörebiliyor musunuz? Not: Mahkeme heyeti bizi tekrar duruşma salonundan atmaya niyetli mi? Öğrenebilir misiniz zahmet olacak” paylaşımı yaptı.

Öldürülmeden 38 gün önce gözaltına alınmıştı

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi 7 yıl önce 20 Ekim'de gözaltına alındı. Elçi, 38 gün sonra Diyarbakır’da 4 Ayaklı Minare’nin önünde basın açıklaması yaparken vurularak öldürüldü. Elçi, katıldığı bir televizyon programında “PKK, bir terör örgütü değil” dediği için gözaltına alınmış, ardından medyada günlerce hedef gösterilmişti. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.