Türkiye’de internet erişim sorunu devam ediyor

Türkiye’de internet erişim sorunu devam ediyor
İstanbul’da 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin çalışmalar devam ederken, patlama sonrası internetteki erişim sorunu sürüyor. Peki internet erişimi ne zaman açılacak? Milyonlar bu sorunun yanıtını bekliyor.

AMİDA HABER- Türkiye’de milyonlarca kişi internet erişiminin ne zaman açılacağını soruyor. İstanbul’da yaşanan patlama sonrası sosyal medya platformlarına erişim sorunu devam ediyor. Konu ile ilgili Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), tarafından son dakika açıklaması geldi.

Bant daraltma uygulaması geldi

BTK, patlama sonrası çıkan gerçek dışı paylaşımlara ilişkin sosyal medya platformlarında bant daraltma uygulamasına gittiğini açıkladı.

Peki internet erişimi ne zaman açılacak?

BTK'nın bant daraltma uygulaması devam ederken, sosyal medyada yüzlerce kullanıcı sorunun ne zaman giderileceğini soruyor.

VPN nedir, nasıl kullanılır?

Bant uygulaması nedeniyle vatandaşlar VPN uygulamasına yöneldi. Binlerce kişi sosyal medyaya VPN üzerinden erişebildi. Peki VPN nedir neye yarar?

Twitter, Facebook, Instagram ve YouTube’de sorun ne zaman bitecek?

Bant daraltma uygulaması ile küresel internet erişimini takip eden Netblocks oluşumu, patlamanın ve yayın yasağının ardından Türkiye’de ınstagram, youtube, facebook ve twitter’a erişimin yavaşlatıldığını ya da bazı internet sağlayıcılar tarafından tamamen durdurulduğunu aktardı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.