Türkiye’den İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın paylaşımına tepkiler artıyor

Türkiye’den İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın paylaşımına tepkiler artıyor

Kaynak:Sosyal Medya

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yaptığı paylaşıma Türkiye’deki siyasetçilerden tepki mesajları geliyor.

AMİDA HABER - Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili paylaşımıyla gündeme gelen İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a Türkiye'den tepkiler peş peşe gelmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cevdet Yılmaz konu hakkında yaptığı paylaşımda, “İşgal altındaki Gazze’de masum çocukları ve sivil halkı katledenlerin ne Türkiye’yi ne Sayın Cumhurbaşkanımızın adını ne de özgürlük ve demokrasi kavramını ağızlarına almak hadlerine değildir” dedi

‘Soykırımın hesabı elbet bir gün sorulacak’

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan sözlerine tepki göstererek, "Buraya bak, katil ruh hastası. Sen Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini, masumların kanını emdiğin o kirli ağzına aldıkça biz kendisini daha fazla desteklemeye, daha kararlı bir şekilde arkasında durmaya devam edeceğiz. Sizin gibi eli kanlı soykırımcı katillerden Sayın Cumhurbaşkanımızın da ülkemizin de öğreneceği tek bir şey yoktur. Filistinli kardeşlerimize yönelik işlediğiniz katliamların, uyguladığınız bu rezil soykırımın hesabı elbet bir gün sorulacak" dedi.

‘Netanyahu Hükümeti’nin hadsizlik ve arsızlık abidesidir’

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan X hesabından yaptığı paylaşımda, “Israel Katz’ın, Dışişleri Bakanlığı yapmak yerine, ülkemizi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı kendi hezeyanlarına sürekli konu etmesi tam bir hastalık halidir. Kabinedeki varlığı, iftira ve yalan kusma saplantısından ibaret olan bu şahıs soykırımcı Netanyahu Hükümeti’nin hadsizlik ve arsızlık abidesidir” ifadelerini kullandı.

'Aynen iade ediyorum'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’da sosyal medyadan İsrailli bakanı kınayarak, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bayrağına ve Cumhurbaşkanı’na hakaret eden bu açıklamanızı size aynen iade ediyorum. Demokrasiyi ve hukuku, elinde on binlerce çocuğun kanı olan birilerinden öğrenecek değiliz. Evet, her şey çok güzel olacak. Filistin özgür olduğu zaman” şeklinde konuştu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.