Türkiye’nin ilk Kürtçe yayın yapan televizyonu 19 gündür yayın yapamıyor!

Türkiye’nin ilk Kürtçe yayın yapan televizyonu 19 gündür yayın yapamıyor!
Türkiye’nin ilk Kürtçe yayın yapan televizyonu Can TV ve Radyonun bulunduğu bina Kahramanmaraş merkezli depremde ağır hasar gördü. Çalışanlar, 18 gündür yayın yapamıyor. Tek istekleri ise, içerideki eşyalarını alabilmek.

AMİDA HABER- Kahramanmaraş depreminin ardından Diyarbakır’da 6 bina yıkıldı, 409 kişi yaşamını yitirdi. Binlerce binada hasar oluştu. Bu binalardan biri de Yenişehir İlçesi’nde bulunan Galeria Sitesi. Ancak Galeria sitenin önünden ayrılmayanlar da var. Sitede bulunan Can Radyo ve TV’nin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Dalgıç ile teknik yönetmen İbrahim Baran, her sabah binanın önünde buluşuyor. Tek dilekleri içerideki eşyalarını alabilmek.

Radyo ve televizyonun arşivi binada

can-tv-radyo-5.jpg

Depremde dört bloktan oluşan sitenin bir bloğu tamamen çöktü. Ayakta kalan üç blokta da ağır hasar bulunuyor. . Hakkında ‘acil yıkım’ kararı verilen diğer bloklara, site sakinlerinin girişi yasaklandı. Can TV ve Radyo’da bu bloklardan birinde. Radyo ve televizyonun bütün arşivi ve teknik malzemeler, içeride kaldı.

18 gündür yayın yapamıyor

Can Radyo yayın hayatına 1992 yılında başladı. Can Tv ise 1993. Kuruluşundan iki yıl sonar Can TV ve Radyo Kürtçe yayına başladı. Türkiye’nin ilk Kürtçe yayını yapan televizyon ve radyosu olan Can tv’nin yayını, 28 yıl boyunca mahkeme kararıyla defalarca engellendi. Ancak yayın kuruluşu deprem nedeniyle bu kez tamamen sustu.

‘30 yıldır ilk kez yayın yapamıyoruz’

can-tv-radyo-6.jpg

Televizyonun Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Dalgıç, 30 yıldır ilk kez teknik nedenlerden dolayı yayın yapamadıklarını söyledi. Dalgıç, yayın yapamamakla birlikte, 12 çalışanının da işsiz kalması nedeniyle üzüntülü olduğu belirterek, içeride kalan cihazlarını alamamaları halinde, yayın kuruluşunu tamamen sona erdireceklerini ifade etti.

Teknik yönetmen İbrahim Baran ise, çok üzgün olduğunu belirterek, depremin anılarını yok ettiğini söyledi. Sitenin yıkımına dün başlandı ancak içeride bulunan evcil hayvanların çıkarılması için ara verildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.