Ulaştırma Bakanı'ndan son dakika Instagram açıklaması

Ulaştırma Bakanı'ndan son dakika Instagram açıklaması

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram’ın tekrardan erişime açılmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

AMİDA HABER - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram yetkilileriyle gerçekleştirdikleri iki toplantının ardından ciddi bir ilerleme kaydettiklerini belirterek, gerekli adımların atılması durumunda engelin kaldırılacağını söyledi.

2024/08/02/instagram-001.jpeg

Instagram’ın ülke kanunlarına uyması lazım

Bakan Uraloğlu, Instagram’a yönelik erişim engelinin nedenlerinden birinin platformun katalog suçlarla ilgili olarak belirlenen adımları atmaması olduğunu, toplantılarda Instagram yetkililerine ülkenin yasal düzenlemeleri ve hassasiyetleri hakkında bilgi verdiklerini ve şirketin ülke kanunlarına uyması gerektiğini aktardıklarını vurguladı.

Uraloğlu, “Şirketlerin kendi kuralları kadar, ülkemizin kanunları da önemlidir. Instagram’ın bu ülkenin yasalarına uyması gerekmektedir. Katalog suçlarla ilgili taleplerimize karşılık, ‘şirketimizin kuralları’ yanıtı alıyoruz. Bu durum kabul edilemez.” dedi.

2024/08/04/instagram-ne-olacak-instagram-ne-zaman-acilacak-erisim-engelinden-haber-var-mi-zm5ay.png

İlerleme umut verici

“Çok uzamadan hassasiyetlerimizin dikkate alınmasını bekliyoruz” diyen Uraloğlu, Instagram ile yapılan görüşmelerde kaydedilen ilerlemenin umut verici olduğunu ve engelin kaldırılması için gerekli adımların atılmasını umduklarını söyledi.

META yetkilisi: Taziye mesajı yanlışlıkla silindi

Öte yandan Reuters'e konuşan Instagram'ı da bünyesinde barındıran META Şirketi'nin yetkilisi, İsmail Haniye'ye taziye paylaşımlarının 'teknik bir hata' nedeniyle yanlışlıkla silindiğini söyledi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.