Ümit Özdağ Amedspor’u ikiye böldü

Ümit Özdağ Amedspor’u ikiye böldü

Amedspor taraftar gruplarından bir kısmı Ümit Özdağ ‘ın Kılıçdaroğlu’na destek vermesi ile ilgili boykot kararı alırken, bir kısmı destek vereceklerini açıkladı.

AMİDA HABER- “Türkiye liglerinde Amedspor diye bir takım olamaz” diyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Millet İttifakı ile anlaştı. Özdağ, 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’nı destekleme kararı aldı. Kulislerde Özdağ’ın İçişleri Bakanı olması konusunda anlaşma sağlandığı iddia edildi.

‘Boykot edeceğiz’

amedspor-barikat.jpg

Amedspor taraftar grupları, Özdağ ile yapılan anlaşmadan sonra Millet İttifakı’na destekleme konusunda ikiye bölündü. Barikat Grubu, Özdağ’ın bakanlığı ile ilgili seçime kadar bir açıklama yapılmazsa, boykot kararı aldıklarını ifade etti. Grubun temsilcileri, “Seçime Özdağ’a İçişleri Bakanlığı verilip verilmeyeceği açıklanmazsa bunu gizli bir anlaşma gibi kabul edip boykot edeceğiz. Özdağ stratejik olarak Millet İttifakı’na dahil edilebilir, ama İçişleri Bakanlığı kabul edilemez. Hiçbir Kürt kabul etmez” dedi.

‘Sandığa gideceğiz’

Mezopotamya Taraftarlar Derneği Başkanı Ramazan Tugay ise Barikat Grubu’nun aksine, sandığa gideceklerini söyledi. Tugay, “Ümit Özdağ Başbakan da olsa, kimse Amedspor’u kapatamaz. Özdağ oy toplamak için konuşuyor. Bu seçim gençlerimizin geleceğini belirleyecek. Özdağ’ı dikkate almıyoruz” dedi.

Yıldırım: Gündemimizde Play Off var

selahattin-yildirim.jpg

Amedspor Kulübü Başkanı Selahattin Yıldırım ise, Amedspor’un yasal mevzuat ile kurulan bir kulüp olduğunu, 2015’ten beri liglerde oynadığını belirterek, şunları söyledi: “TFF’nin ismini tescillediği bir takımız. Amedspor’un kapatılması, tartışmaya açık bir konu değil. Devletin kanunları çerçevesinde kurulmuş bir takım. Bizim gündemimizde Play Off müsabakası var. Bu tür konular bizi bağlamaz” yorumunda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
43 Yorum